Την Δευτέρα 31 Ιουλίου παύει η διαπραγμάτευση των 8.733.183.280 κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, ονομαστικής αξίας εκάστης €0,30, στο πλαίσιο της σύμπτυξης του αριθμού των μετοχών της (reverse split) σε 436.659.164 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, νέας ονομαστικής αξίας εκάστης €6,00.
Η Παρασκευή 28.07.2017 ορίζεται η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των 8.733.183.280 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο. Από την επόμενη εργάσιμη, Δευτέρα 31.07.2017, παύει προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Τράπεζας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντικατάστασή τους.
Δικαιούχοι των νέων μετοχών που θα προκύψουν από το reverse split θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (εφεξής το «Σ.Α.Τ.») ως κάτοχοι των μετοχών κατά την Τρίτη 01.08.2017 (Record Date).
Η έναρξη διαπραγμάτευσης των 436.659.164 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία, €6,00 ανά κοινή μετοχή, ορίζεται η Πέμπτη 03.08.2017. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο των μετοχών της Τράπεζας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. θα ανέρχεται σε 436.659.164 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές.
Η τιμή εκκίνησής τους στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α. και την υπ’ αριθμ. 26 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. όπως ισχύει, και οι νέες μετοχές θα πιστωθούν στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιών των μετόχων στο Σ.Α.Τ.
Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, η αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής με μείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων μετοχών (Reverse Split) θα έχει ως αποτέλεσμα την αναπροσαρμογή του αριθμού των μετοχών που αντιστοιχεί σε κάθε Warrant ή/και της τιμής άσκησης του σχετικού δικαιώματος αγοράς. Οι επενδυτές θα ενημερωθούν σχετικά με ανακοίνωση που θα δημοσιεύσει η Τράπεζα την Παρασκευή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤτΕ: Απαντά με «όρια αρμοδιοτήτων» στις καταγγελίες για απραξία απέναντι σε funds και servicers
- Τέλος το «μπλοκάκι», μέσω smartphone οι κλήσεις πλέον της τροχαίας
- PROFILE A.E.B.E. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - Profile: Κάνει το επόμενο βήμα στο ΑΙ με πλατφόρμα agentic orchestration
- Κλείνουν οι θέσεις για την οκτάδα του Μουντιάλ 2026 με δύο μεγάλες μάχες
- ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ - Ρυθμιζόμενη Πληροφορία: Γνωστοποίηση Χρηματιστηριακών Συναλλαγών
- ΝΑΤΟ: Επένδυση – μαμούθ 40 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της απειλής των drones – Ποιες εταιρείες «ετοιμάζονται»
- Νεκρή στο Κίεβο η ύποπτη για την επίθεση κατά του επιχειρηματία Γερμολάιεφ στο Μονακό
- ΦΑΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4548/2018
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








