Διεθνή

Τραμπ: «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο να πάω στην Τουρκία για τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας

Financialreport.gr

«Νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα από τη συνάντηση της Πέμπτης στην Τουρκία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί ο ίδιος στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε συνομιλίες που αναμένεται να διεξαχθούν την Πέμπτη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Τραμπ ξεκινά περιοδεία στη Μέση Ανατολή και θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία: Πρόσκληση σε Ρωσία και Ουκρανία για άμεσες διαπραγματεύσεις

«Καλούμε τα μέρη να συναντηθούν το συντομότερο δυνατό και να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φινταν

«Νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα από τη συνάντηση της Πέμπτης στην Τουρκία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Σκεφτόμουν να πάω εκεί αεροπορικώς. Δεν ξέρω πού θα βρίσκομαι την Πέμπτη. Έχω τόσες πολλές συναντήσεις, αλλά σκεφτόμουν όντως να πάω εκεί. Υπάρχει μια πιθανότητα, υποθέτω, αν πιστεύω ότι μπορούν να συμβούν πράγματα, αλλά πρέπει να το τελειώσουμε αυτό», δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε την Κυριακή απευθείας συνομιλίες με την Ουκρανία με στόχο τον τερματισμό του πολέμου και, αφού ο Τραμπ είπε δημόσια στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να τις αποδεχτεί, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θα το κάνει, αλλά ότι θα πρέπει να παραστεί ο Πούτιν προσωπικά.

«Θα περιμένω τον Πούτιν στην Τουρκία την Πέμπτη», είπε χθες ο Ουκρανός πρόεδρος.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu