Επίσημη επίσκεψη στα τέλη Οκτωβρίου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της ιαπωνικής κυβέρνησης την Τετάρτη.
Κατά την επίσκεψή του, ο Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί με τον Ιάπωνα Αυτοκράτορα Ναρουχίτο, καθώς και με την νεοεκλεγείσα Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σανάε Τακαΐτσι.
Την ίδια ώρα, με πακέτο οικονομικών μέτρων τόνωσης που πιθανότατα θα ξεπεράσει τα 92 δισεκατομμύρια δολάρια του περασμένου έτους σχεδιάζει η νέα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας να βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, δήλωσαν την Τετάρτη κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.
Το πακέτο ύψους άνω των 13,9 τρισεκατομμυρίων γιεν (92,19 δισεκατομμύρια δολάρια) σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική οικονομική πρωτοβουλία της Τακαΐτσι η οποία ανέλαβε την πρωθυπουργία την Τρίτη ως υπέρμαχος των μεγάλων δημοσιονομικών δαπανών και αντανακλά τη δέσμευσή της σε αυτό που ίδια αποκαλεί «υπεύθυνη και προληπτική δημοσιονομική πολιτική».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΕΗ και AWS ανοίγουν τον δρόμο για μεγάλο data center στη Δυτική Μακεδονία
- Lavipharm: Αυξημένες 24,1% στα 38,5 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το α΄ εξάμηνο
- Interwood: Ολοκλήρωσε πώληση ακινήτου 3 εκατ. ευρώ
- Profile: Ισχυρή αύξηση 60% στον τζίρο και 63% στα καθαρά κέρδη στο α΄ εξάμηνο
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπιες απώλειες με υψηλό τζίρο. Μεγάλη πτώση για Lamda Development, ΒΙΟΧΑΛΚΟ
- Η σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν απογειώνει τις παραγγελίες supertankers – Ισχυρό ελληνικό αποτύπωμα
- Η Κίνα πιέζει το Ιράν να συγκρατήσει τους Χούθι μετά από έκκληση της Σαουδικής Αραβίας
- Wall Street: Ράλι με «καύσιμο» την πτώση του πετρελαίου – Ανακούφιση μετά την αύξηση επιτοκίων της Fed
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








