Επίσημη επίσκεψη στα τέλη Οκτωβρίου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της ιαπωνικής κυβέρνησης την Τετάρτη.
Κατά την επίσκεψή του, ο Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί με τον Ιάπωνα Αυτοκράτορα Ναρουχίτο, καθώς και με την νεοεκλεγείσα Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σανάε Τακαΐτσι.
Την ίδια ώρα, με πακέτο οικονομικών μέτρων τόνωσης που πιθανότατα θα ξεπεράσει τα 92 δισεκατομμύρια δολάρια του περασμένου έτους σχεδιάζει η νέα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας να βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, δήλωσαν την Τετάρτη κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.
Το πακέτο ύψους άνω των 13,9 τρισεκατομμυρίων γιεν (92,19 δισεκατομμύρια δολάρια) σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική οικονομική πρωτοβουλία της Τακαΐτσι η οποία ανέλαβε την πρωθυπουργία την Τρίτη ως υπέρμαχος των μεγάλων δημοσιονομικών δαπανών και αντανακλά τη δέσμευσή της σε αυτό που ίδια αποκαλεί «υπεύθυνη και προληπτική δημοσιονομική πολιτική».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαραθώνιος 2026: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
- Η επόμενη ημέρα του τεχνολογικού sell-off: Οι τρεις παράγοντες που θα κρίνουν την ανάκαμψη
- Fitch: Δεν αναβάθμισε την Ελλάδα – Οι αδυναμίες που επισημαίνει ο οίκος
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








