Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι οι διαταραχές δεν θα διαρκέσουν για πολύ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη για την επιβολή αμοιβαίων δασμών στις 2 Απριλίου.
«Μας κλέβουν για χρόνια» υπογράμμισε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Τραμπ υποστήριξε ότι θα υπάρξουν διαταραχές για λίγο αλλά δεν θα διαρκέσουν για πολύ.
Νωρίτερα την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκτο Μπέσεντ ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί μέσα από την επιβολή δασμών να προστατεύσει τομείς της οικονομίας με στρατηγική σημασία για τις ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι ο Τραμπ απείλησε με δασμούς 200% σε όλα τα κρασιά και τα αλκοολούχα ποτά που προέρχονται από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν οι Βρυξέλλες δεν καταργήσουν τους δασμούς που επιβάλλουν στο αμερικανικό ουίσκι.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μία από τις πιο εχθρικές και καταχρηστικές φορολογικές και δασμολογικές αρχές στον κόσμο, η οποία δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ, μόλις έθεσε έναν δυσάρεστο δασμό 50% στο ουίσκι», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Truth Social.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προσωρινή διακοπής λειτουργίας της ATOM DYNAMIC ΑΕ στη Μάνδρα
- Έβρος: Πάνω από έξι μέτρα η στάθμη του Έβρου στο Πύθιο και του Ερυθροποτάμου
- Κλείνει το ελληνόφωνο τμήμα της Deutsche Welle
- Φωτιά σε αποθήκη εταιρείας με αθλητικά είδη στα Σπάτα (VIDEO)
- Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά απαντήσεις από την Ουάσιγκτον για την εμπορική τους συμφωνία
- Η γροθιά στον Γεωργιάδη που δεν «έπεσε»
- Αναβάλλεται η γαλλοϊταλική σύνοδος κορυφής μετά από αίτημα Μελόνι
- Απάντηση Δανίας προς Τραμπ: Δεν χρειαζόμαστε πλωτό νοσοκομείο στη Γροιλανδία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









