Ισχυρίζεται ότι η τράπεζα σταμάτησε να του προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες για πολιτικούς λόγους
Τουλάχιστον 5 δισ. δολάρια ζητά ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από την JPMorgan Chase και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, Τζέιμι Ντίμον, στην αγωγή που κατέθεσε, ισχυριζόμενος ότι η τράπεζα σταμάτησε να του προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες για πολιτικούς λόγους.
Η αγωγή, που κατατέθηκε στο δικαστήριο της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, κατηγορεί την τράπεζα για εμπορική δυσφήμιση και παραβίαση του σιωπηρού όρου καλής πίστης και θεμιτών συναλλαγών. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Ντίμον παραβίασε τον Νόμο περί Αθέμιτων και Παραπλανητικών Εμπορικών Πρακτικών της Φλόριντα. Η JPMorgan δεν απάντησε αμέσως σε κλήση για σχόλια, όπως αναφέρει το Bloomgerg.
Ο Τραμπ δήλωσε τον Αύγουστο ότι οι τράπεζες είχαν κάνει διακρίσεις εις βάρος του στο παρελθόν. Όπως ανέφερε τότε σε συνέντευξή του στο CNBC, η JPMorgan του είχε ζητήσει να κλείσει λογαριασμούς που διατηρούσε για δεκαετίες εντός 20 ημερών. Η JPMorgan αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι απορρίπτει πελάτες για ιδεολογικούς λόγους.
Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα στοχοποιήσει την JPMorgan στην προσπάθειά του να εξαλείψει αυτό που θεωρεί ως άρνηση των τραπεζών να παρέχουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε πελάτες για ιδεολογικούς λόγους. Η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ αποκάλυψε τον Νοέμβριο ότι αντιμετωπίζει ελέγχους, έρευνες και νομικές διαδικασίες που συνδέονται με την σύγκρουση της κυβέρνησης Τραμπ κατά του φαινόμενου «debanking».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Alpha Bank: Επιτυχής τιμολόγηση 6ετούς Πράσινου ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 600 εκατ. ευρώ
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Σαράντης: Διανέμει καθαρό μέρισμα 0,3753 ευρώ ανά μετοχή
- Υ/ΚΝΟΤ: Από 29 Απριλίου σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Eurobank: Η ΓΣ ενέκρινε την διανομή μερίσματος και πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών
- CNL Capital: Στα 248.004 ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








