"Η πώληση ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσει βασικό μας στόχο"
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πώληση ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσει βασικό στόχο, καθώς η κυβέρνησή του επιδιώκει να εξαλείψει το εμπορικό έλλειμμα με το μπλοκ.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πολύ κακή μαζί μας», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, κατηγορώντας τα ευρωπαϊκά έθνη ότι δεν αγοράζουν αρκετά αμερικανικά προϊόντα.
«Θα πρέπει να αγοράσουν την ενέργειά τους από εμάς, επειδή την χρειάζονται. Μπορούν να την αγοράσουν, μπορούμε να πουλήσουμε ενέργεια αξίας 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια εβδομάδα».
Οι δηλώσεις του Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο ήταν απάντηση στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία νωρίτερα τη Δευτέρα είχε δηλώσει ότι η Ε.Ε. προσφέρθηκε να καταργήσει τους δασμούς της στα αμερικανικά αυτοκίνητα και τα βιομηχανικά αγαθά, υπό τον όρο ότι ο Τραμπ θα κάνει το ίδιο.
Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν η προσφορά αυτή ήταν αρκετή για να αποσύρει τα μέτρα, ο Τραμπ απάντησε: «Όχι, δεν είναι».
«Έχουμε έλλειμμα 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό θα εξαφανιστεί γρήγορα», είπε. «Ένας από τους τρόπους για να εξαφανιστεί αυτό εύκολα και γρήγορα είναι να αγοράσουν την ενέργειά μας… μπορούν να την αγοράσουν, μπορούμε να εξαλείψουμε τα 350 δισεκατομμύρια σε μία εβδομάδα. Πρέπει να αγοράσουν και να δεσμευτούν να αγοράζουν ανάλογη ποσότητα ενέργειας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Anthropic αποκάλυψε το Claude Opus 5.5 – Έμφαση σε απόδοση και χαμηλότερο κόστος
- Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας και αναγνώριση της Παλαιστίνης
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2026
- Ευρωαγορές: Οριακή άνοδος με το βλέμμα στο πετρέλαιο
- Υπογράφηκε η συμφωνία ΗΠΑ, Δανίας και Γροιλανδίας για νέες αμερικανικές βάσεις
- Παπαδοπούλου: Σε τρίτη εταιρεία ανήκει το βυτιοφόρο που ερευνάται για απόρριψη αποβλήτων
- Τραμπ στον ΟΗΕ: «Θα μπορούσα να εξολοθρεύσω το Ιράν, αλλά αναμένω συμφωνία μετά τις ενδιάμεσες εκλογές»
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








