Τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες Παρασκευή με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του υποσχέθηκε πως, εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, θα βάλει «τέλος στον πόλεμο» στην Ουκρανία.
«Ως ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, θα φέρω την ειρήνη στον κόσμο και θα βάλω τέλος στον πόλεμο που στοίχισε τόσες ζωές», δήλωσε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, επαναλαμβάνοντας μια προεκλογική υπόσχεση για την οποία δεν έχει υπεισέλθει ποτέ σε λεπτομέρειες.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, το προηγούμενο Σάββατο στην Πενσιλβάνια, και τον συνεχάρη για την αποδοχή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Η στάση του Τραμπ στον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό -και μεγάλο άγχος, όχι μόνο για το Κίεβο, αλλά και για τους συμμάχους της Ουκρανίας. Παλαιότερα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει πως μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο «με ένα τηλέφωνο στον Πούτιν».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Γαλλία η πρώτη ομάδα των ημιτελικών
- Σύννεφα πάνω από το deal Lamda Development – ION Group και Andrea Pignataro: Οι νέες ενδείξεις από το conference call
- Ο Μασούτης πουλάει και σπίτια με 4.200 ευρώ και πάνω το μέτρο
- SPACE HELLAS Α.Ε. - Aνακοίνωση διορισμού Ειδικού Διαπραγματευτή
- Η μεγάλη επιστροφή του ευρωομολόγου: Η Λαγκάρντ ανοίγει το δρόμο για κοινό χρέος
- H Κομισιόν προωθεί το «Buy European» για να περιορίσει την Κίνα
- Πιερρακάκης από το Eurogroup: «Το ψηφιακό ευρώ θα είναι πραγματικότητα έως το 2029»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη στο ταμπλό με ώθηση από την τεχνολογία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








