Το πρωί έφτασε στην Ελευσίνα ένα μεταγωγικό αεροπλάνο C27 μετέφερε τις σορούς των πέντε
Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο, στο οποίο ενεπλάκησαν μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες πέντε είναι οι νεκροί από τη μετωπική σύγκρουση του λεωφορείου της ελληνικής αποστολής με φορτηγό στο δρόμο προς τη Ντέρνα.
Περίπου στις 7 το πρωί έφτασε στην Ελευσίνα το C-130 με 14 Έλληνες που επαναπατρίστηκαν ενώ ένα μεταφορικό C27 μετέφερε τις σορούς των πέντε. Όσον αφορά τους τραυματίες υπάρχουν κάποιοι σοβαρά τραυματισμένοι και όλοι θα μετακινηθούν προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία όπου και θα υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.
Αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για την κατάσταση των τραυματιών, ενώ παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες που έγινε το σοκαριστικό τροχαίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ήταν σφοδρότατη η μετωπική σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη λεωφορείο που μετέφερε 19 μέλη της ελληνικής αποστολής, τα 16 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Δύο υγειονομικοί κι ένα στέλεχος των Ειδικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους. Σοκάρουν οι εικόνες από τα δύο φλεγόμενα οχήματα, ενώ άνθρωποι κρατούν τα κεφάλια τους και φάρμακα είναι σκορπισμένα παντού.
Θερμά συλληπητήρια στους «Έλληνες αδερφούς», εκφράζει ο υπουργός Υγείας της Λιβύης, ο οποίος κάνει λόγο για ένα «πραγματικά τρομακτικό δυστύχημα με απολογισμό 4 νεκρούς και 15 τραυματίες».
Η αποστολή είχε προσγειωθεί στις 12.30 το μεσημέρι στη Βεγγάζη και κατευθυνόταν προς την πόλη Ντέρνα που επλήγη από τις σαρωτικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο έως τις 20:00 στη Νότια Κορέα: Γιατί αλλάζει τις ώρες συναλλαγών
- Θάνατος Μαζωνάκη: Από το Κολωνάκι στις Κυκλάδες – Το σχέδιο των γιατρών για πελάτες με «γερά πορτοφόλια»
- Μητσοτάκης από Καστελόριζο: Κίνητρα 5.000 ευρώ και νέα έργα
- Ανδρουλάκης από ΔΕΘ 2026: 13ος μισθός, 13η σύνταξη και 120 δόσεις – «Όλα είναι κοστολογημένα»
- Υπόθεση Μαζωνάκη: Η προειδοποίηση από το 2019 για τις κυτταρικές θεραπείες – Είχαν ενημερωθεί ΕΟΦ και υπουργείο Υγείας
- Πωλήθηκε το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Τραμπ για $1,93 εκατ. – Είχε αγοραστεί για 835.000
- Πυροβολισμοί έξω από beach bar στην Ανάβυσσο
- Ενοίκια στα ύψη: Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές – Η λύση που προτείνει η ΠΟΜΙΔΑ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








