Γύρω στους 120 υπαλλήλους πάτησαν μέχρι χθες το «κουμπί» εθελούσιας εξόδου από την Τράπεζα Κύπρου, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις της διεύθυνσης της ότι το σχέδιο θα πετύχει.
Το νέο σχέδιο, που είναι το τέταρτο στη σειρά από την τραπεζική κρίση του 2013 μέχρι σήμερα, τέθηκε ενώπιον του προσωπικού της τράπεζας την περασμένη Παρασκευή και προβλέπει μεταξύ άλλων, χαριστικές αποζημιώσεις μέχρι €200 χιλ.
Η προθεσμία του σχεδίου λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και είναι ανοικτό, με βάση τις πρόνοιες του, προς όλους τους υπαλλήλους της τράπεζας.
Όπως μεταδίδει το Stockwatch, ανώτερα στελέχη της ΒΟCH εξέφρασαν με δηλώσεις τους στη StockWatch, ικανοποίηση από τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση των υπαλλήλων να εγγραφούν στο σχέδιο για αποχώρηση.
Σημείωσαν ότι η διεύθυνση της τράπεζας έθεσε ως στόχο, μέσω του εν εξελίξει σχεδίου, να φύγουν από την υπηρεσία περίπου 400 μέχρι 500 υπάλληλοι.
Σύμφωνα με τις πρόνοιες του σχεδίου, για όσους δηλώσουν να αποχωρήσουν εθελούσια, θα πρέπει να προκύψει σχετική έγκριση από τη διεύθυνση της τράπεζας.
Σημειώνεται ότι το προτεινόμενο σχέδιο εθελούσιας εξόδου στοχεύει περισσότερο σε ηλικίες πάνω των 45 ετών.
Στέλεχος της τράπεζας δεν θέλησε χθες να αναφέρει τις υπηρεσιακές θέσεις των υπαλλήλων που έχουν πατήσει το κουμπί της εξόδου, ούτε την ηλικία τους, ούτε τη μισθοδοτική τους κλίμακα.
Ο συντελεστής απόδοσης της χαριστικής αποζημίωσης ανέρχεται στο 18% και υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο μισθό του ενδιαφερόμενου να αποχωρήσει υπαλλήλου και τα χρόνια υπηρεσίας του.
Από πλευράς τράπεζας εκτιμάται ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, ημέρα που λήγει η προθεσμία υποβολής, ο αριθμός των υπαλλήλων που θα αποδεχτούν το σχέδιο εξόδου, θα αυξηθεί και ειδικότερα την τελευταία μέρα της λήξης του.
Νέα προσέγγιση για όσους αποχωρούν
Ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η κίνηση που έχει κάνει η διεύθυνση της Τράπεζας Κύπρου να δώσει νέα επαγγελματική ευκαιρία σε όσα μέλη του προσωπικού της αποχωρήσουν με το σχέδιο εθελούσιας εξόδου.
Ενημέρωσε τους υπαλλήλους της ότι αυτοί που θα αποχωρήσουν μέσω του σχεδίου, θα μπορούν να συμμετέχουν στο σχέδιο New Start, μέσω του οποίου θα λάβουν στήριξη και καθοδήγηση για αναζήτηση και εξεύρεση εργασίας. Θα λαμβάνουν επίσης πληροφόρηση για τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και θα καταρτίσουν, με την Deloitte, πλάνο εξεύρεσης νέας εργασίας.
Εκπρόσωπος της ΕΤΥΚ χαιρέτισε την εν λόγω πρωτοβουλία της BOCH.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πωλήθηκε το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Τραμπ για $1,93 εκατ. – Είχε αγοραστεί για 835.000
- Πυροβολισμοί έξω από beach bar στην Ανάβυσσο
- Ενοίκια στα ύψη: Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές – Η λύση που προτείνει η ΠΟΜΙΔΑ
- Ιρανικό εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε κοντά στα Στενά του Ορμούζ
- Νέα προειδοποίηση Λαγκάρντ: Το σοκ του πληθωρισμού θα διαρκέσει περισσότερο
- Χάπια αδυνατίσματος: Πώς η μακροχρόνια χρήση γίνεται «χρυσωρυχείο» για τις φαρμακευτικές
- Σουηδία: Εκλογικό θρίλερ με διαφορά 0,3 μονάδων – Η ακροδεξιά διεκδικεί για πρώτη φορά υπουργεία
- CEO της Anthropic: «Να επιβραδύνουμε την AI» – Ο κίνδυνος να χάσουμε τον έλεγχο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








