Η Τράπεζα Πειραιώς ξεκινά τη διάθεση των δανειακών προϊόντων, που συνδέονται με το νέο εγγυοδοτικό εργαλείο, στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη χρηματοδότηση αγροτών, συνεταιρισμών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.
Η συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται έως του ποσού των €200 εκατ., επιβεβαιώνει τη στρατηγική επιλογή της για τη στήριξη του αγροτικού τομέα.
Οι πόροι του προγράμματος θα ενισχύσουν τη ρευστότητα για την υλοποίηση επενδυτικών έργων του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.
_x000D_
Το πρόγραμμα
_x000D_
Το πρόγραμμα διατίθεται με τη μορφή επενδυτικών δανείων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής των επενδυτικών σχεδίων δικαιούχων, που έχουν ενταχθεί στα Σχέδια Βελτίωσης (Υπομέτρο 4.1) ή Επενδύσεις σε μεταποίηση (Υπομέτρο 4.2) είτε για τη χρηματοδότηση λοιπών σχετικών επενδύσεων. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να χορηγηθεί και κεφάλαιο κίνησης για δαπάνες, που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την υλοποίηση των επενδύσεων.
Στις περιπτώσεις ένταξης σε κάποιο πρόγραμμα επιχορήγησης, τα συγκεκριμένα δάνεια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για την προχρηματοδότηση επιχορήγησης.
Τα δάνεια καλύπτονται από την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων σε ποσοστό 80%.
Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι επαγγελματίες αγρότες, αγροτικοί συνεταιρισμοί, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών, καθώς και ιδιωτικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε συγκεκριμένους κλάδους της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, που πραγματοποιούν επιλέξιμες επενδύσεις και πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.
_x000D_
Τα βήματα
_x000D_
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (https://www.ependyseis.gr/mis) επιλέγοντας μία εκ των δύο κάτωθι δράσεων:
_x000D_
• 4.1.4 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων» ή
• 4.2.4 «Μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος I μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων».
_x000D_
Οι δικαιούχοι μπορούν να χρηματοδοτηθούν με χαμηλότερο επιτόκιο και μειωμένες εξασφαλίσεις, με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, για ποσά που κυμαίνονται από €10.000 έως και €5.000.000.
Η αποπληρωμή του δανείου μπορεί να γίνει σε μηνιαίες, 3μηνιαίες, 6μηνιαίες ή ετήσιες τοκοχρεωλυτικές ή χρεολυτικές δόσεις, ενώ παρέχεται και περίοδο χάριτος μέχρι 2 έτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Άρειος Πάγος: Νέος εισαγγελέας ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, νέα πρόεδρος η Αναστασία Παπαδοπούλου
- Προς αλλαγή στάσης ο Τραμπ για την Ουκρανία
- Ανακλήθηκε το λικέρ Mozart της εταιρείας Mozart Distillerie GmbH
- Φωτιά τώρα στα Μεσοχώρια Ευβοίας – Μήνυμα 112
- Κασσελάκης: Νέα δικογραφία στη Βουλή, εμπλέκει Θεοδωρικάκο
- Στο Καστέλι το Σάββατο ο Χρίστος Δήμας για αυτοψία στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο
- Εν ψυχρώ δολοφονία στην Αγία Παρασκευή, αναζητείται ο δράστης
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κορωπί
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις