Επιχειρήσεις

Τριπλή διάκριση για τη Lidl Ελλάς στα Diversity, Equity & Inclusion Awards 2026

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Από αριστερά προς τα δεξιά: Στέφανος Κιτσονίδης, HR Business Partner, Lidl Ελλάς, Δημήτρης Δεμίρης, Head of Talent Acquisition & Employer Branding, Lidl Ελλάς, Φένια Βαζάκα, Culture & Engagement, Assosiate Consultant, Lidl Ελλάς

Η εταιρεία απέσπασε δύο χρυσά και ένα ασημένιο βραβείο για τις πρωτοβουλίες της που αφορούν την έμπρακτη υποστήριξη των γυναικών και την καταπολέμηση των στερεοτύπων στον εργασιακό χώρο

Τρία βραβεία απέσπασε στα Diversity, Equity & Inclusion Awards 2026 η Lidl Ελλάς. Συγκεκριμένα, απέσπασε δύο GOLD βραβεία στις κατηγορίες Internal Communication & Employee Engagement για την πρωτοβουλία «Προϊόντα Περιόδου για τις γυναίκες του #teamLidl», η οποία ενίσχυσε την έμπρακτη υποστήριξη των γυναικών στον χώρο εργασίας, και Unconscious Bias & Fighting Stereotypes Training για τα DEI Workshops του #teamLidl, έναν ολοκληρωμένο κύκλο βιωματικών εκπαιδεύσεων που εστίασε στην αναγνώριση και αντιμετώπιση ασυνείδητων προκαταλήψεων και στερεοτύπων.

Παράλληλα, η εταιρεία απέσπασε SILVER βραβείο στην κατηγορία Workplace Psychological Safety & Trust, καθώς τα ίδια workshops συνέβαλαν ουσιαστικά στην ενίσχυση της ψυχολογικής ασφάλειας και της συμπεριληπτικής κουλτούρας, αναδεικνύοντας στους ανθρώπους με διοικητικό ρόλο τη σημασία για τη δημιουργία ομάδων που λειτουργούν με σεβασμό, εμπιστοσύνη και ίσες ευκαιρίες.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η επένδυση της Lidl Ελλάς σε δράσεις που ενισχύουν την κουλτούρα αποδοχής, ψυχολογικής ασφάλειας και ίσων ευκαιριών για όλους τους ανθρώπους της, είναι συστηματική.

Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία παρουσίασε τη νέα σειρά βίντεο «Ισότητα στην Πράξη», μια πρωτοβουλία που έρχεται να ενισχύσει τον διάλογο γύρω από τη συμπερίληψη και να αναδείξει τη σημασία των καθημερινών συμπεριφορών στο χώρο εργασίας.

Η σειρά αποτελείται από τέσσερα σύντομα επεισόδια που πραγματεύονται ζητήματα ηλικιακής συμπερίληψης, αναγκών φροντίδας, σεξουαλικού προσανατολισμού και φυλετικών διακρίσεων. Μέσα από σύντομες, καθημερινές ιστορίες, αναδεικνύονται στερεότυπα και συμπεριφορές που συχνά περνούν απαρατήρητα, αλλά επηρεάζουν ουσιαστικά την εργασιακή εμπειρία.

Η Σοφία Ουζουνίδου, Chief People Officer της Lidl Ελλάς, δήλωσε: «Τα τρία αυτά βραβεία αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της διαρκούς προσπάθειάς μας να δημιουργούμε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου κάθε άνθρωπος αισθάνεται ότι ανήκει και έχει ίσες ευκαιρίες να εξελιχθεί. Στη Lidl Ελλάς πιστεύουμε ότι η διαφορετικότητα αποτελεί πηγή δύναμης και καινοτομίας και ότι η συμπερίληψη χτίζεται καθημερινά, μέσα από τις πράξεις μας, μικρές και μεγάλες. Η σειρά “Ισότητα στην Πράξη” αποτελεί μια ακόμη πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση, ανοίγοντας έναν ουσιαστικό διάλογο για ζητήματα που μας αφορούν στην καθημερινότητα».

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu