Σύμφωνα με δημοσιεύματα
Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου θα εντάξουν τη ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων που καταρτίζουν, ανέφερε χθες Τρίτη η ταμπλόιντ Daily Mail, επικαλούμενη την υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν.
«Η Βάγκνερ είναι βίαιη και καταστροφική οργάνωση που έχει δράσει ως στρατιωτικό εργαλείο στο εξωτερικό για τη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν», δήλωσε η κυρία Μπράβερμαν, σύμφωνα με την εφημερίδα.
«Όσο το καθεστώς του Πούτιν αποφασίζει τι θα κάνει με το τέρας που δημιούργησε, οι συνεχιζόμενες αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες της Βάγκνερ δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να υπηρετούν τους πολιτικούς σκοπούς του Κρεμλίνου», συνέχισε η υπουργός.
Η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών έχει την εξουσία να «προγράφει» -να θέτει εκτός νόμου- οργανώσεις που θεωρεί πως εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες. Η «προγραφή» αυτή έχει ήδη εφαρμοστεί σε 78 περιπτώσεις, ιδίως αυτές του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα, δυνάμει νόμου του 2000, και σε άλλες 14 -που αφορούν ιδίως βορειοϊρλανδικές οργανώσεις, όπως ο IRA- δυνάμει παλαιότερης νομοθεσίας. Είναι ποινικό αδίκημα στο Ηνωμένο Βασίλειο να ανήκει κανείς ή να υποστηρίζει τις οργανώσεις αυτές.
«Η Βάγκνερ ενέχεται σε λεηλασίες, βασανισμούς και βάρβαρες δολοφονίες», επιχειρηματολόγησε η κυρία Μπράβερμαν, σύμφωνα με τη Ντέιλι Μέιλ. «Για αυτό προγράφουμε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση και συνεχίζουμε να βοηθάμε την Ουκρανία όπου μπορούμε στον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας», συμπλήρωσε η υπουργός, για την οποία η εταιρεία μισθοφόρων αποτελεί «απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια».
Η ένταξη της Βάγκνερ στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων θα γίνει με μέτρο που θα παρουσιαστεί σήμερα στη Βουλή, κατά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο.
Τον Ιούλιο, το Λονδίνο ανακοίνωνε κυρώσεις σε βάρος 13 φυσικών και νομικών προσώπων συνδεόμενων με τη Βάγκνερ στην Αφρική, προσάπτοντάς τους εγκλήματα πολέμου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eurostat: Αναιμική αύξηση 0,8% του ΑΕΠ στην ευρωζώνη σε ετήσια βάση το α΄τρίμηνο 2026
- Στα 3 εκατομμύρια οι άνεργοι στη Γερμανία
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - Ορισμός υπευθύνου Επενδυτικών Σχέσεων και Εξυπηρέτησης Μετόχων
- BANK OF CYPRUS HOLDINGS PLC - Συνολικά δικαιώματα ψήφου και συνολικό Κεφάλαιο
- LG UltraGear evo GM9: Η επανάσταση των 5K Gaming Monitors με τεχνολογία Hyper Mini LED
- Eurostat: Εκτίναξη στο 4,6% για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα τον Απρίλιο – Άνοδος στο 3% για την ευρωζώνη
- ΕΛΣΤΑΤ: Οκτώ ναυτικά ατυχήματα το 2025 – Στο 66,9% η θνησιμότητα στους παθόντες
- ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ Α.Ε. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








