Η απόδοση του 10ετέούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου ξεπέρασε το 3,4%, όσο είχε τον περασμένο Δεκέμβριο
Η γεωπολιτική αστάθεια που δημιουργούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή σε συνδυασμό με τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ επηρέασαν σε ένα βαθμό τις αγορές μετοχών και εσχάτως την αγορά ομολόγων. Τα χρηματιστήρια διεθνώς υποχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες αντιδρώντας νευρικά αλλά σε γενικές γραμμές οι επενδυτές τήρησαν ψύχραιμη στάση και γι΄αυτό οι απώλειες ήταν ελεγχόμενες.
Στην αγορά ομολόγων επίσης παρατηρήθηκε μικρή άνοδος των αποδόσεων στη διάρκεια της εβδομάδας. Ειδικότερα για τα ελληνικά ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε στο 3,45% που είναι η μέγιστη τιμή εδώ και τέσσερις μήνες, και συγκεκριμένα από τον περασμένο Δεκέμβριο. Από τότε και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα η απόδοση κυμαινόταν σε ένα εύρος τιμών μεταξύ 3,22% και 3,35%.
Πάντως, η διαφορά απόδοσης σε σύγκριση με το γερμανικό παραμένει κάτω από 1% και συγκεκριμένα στις 95 μονάδες βάσης. Κι αυτό γιατί στο μεταξύ και η απόδοση του γερμανικού αντίστοιχης διάρκειας ομολόγου έχει αυξηθεί στο 2,50% από 2,36% την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα η απόδοση του γερμανικού είναι η υψηλότερη από αυτή του περασμένου Νοεμβρίου.
Ακόμα μεγαλύτερη είναι η άνοδος της απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων λόγω του ότι ο πληθωρισμός δείχνει τα δόντια του και η οικονομία παραμένει ισχυρή. Η απόδοση του 10ετούς έχει ανέλθει σε 4,6%, όταν στις αρκές τΑπριλίου ήταν στο 4,20%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις