Τα ζητήματα που αφορούν την αποτελεσματικότερη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από πλευράς τραπεζών και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για τη μείωση του εξαιρετικά υψηλού υπολοίπου, που αποτελεί τροχοπέδη για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή του τραπεζικού τομέα στην κανονικότητα, συζητήθηκανμ μεταξύ άλλωνμ στο γεύμα εργασίας που παρέθεσαν σήμερα προς τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο πρόεδρος, Νικόλαος Καραμούζης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), στα γραφεία της Ένωσης.
_x000D_
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤ, οι διοικήσεις των τραπεζών είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τα στελέχη της και να ενημερωθούν από τον κ. Στουρνάρα για τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν τις επερχόμενες αλλαγές στο ευρύτερο ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο.
_x000D_
Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και την ελληνική οικονομία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νεκρή στο Κίεβο η ύποπτη για την επίθεση κατά του επιχειρηματία Γερμολάιεφ στο Μονακό
- SOS από τον ΠΟΥ για νέο φονικό κύμα καύσωνα στην Ευρώπη
- DeepSeek: Στροφή στα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης για μικρότερη εξάρτηση από Nvidia και Huawei
- Ο Φιντάν ζητά ισότιμη συμμετοχή της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή άμυνα
- Επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ – Το Ιράν «παγώνει» τις συνομιλίες και εκατομμύρια αποχαιρετούν τον Χαμενεΐ
- Ο Μάκης, η ΑΕΚ και οι business του Andrea στην Ελλάδα
- Η Ελλάδα στο επίκεντρο των προβλημάτων στα σύνορα – Η ΕΕ αναβάλλει τo σύστημα ελέγχου ETIAS
- ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








