Υποχώρησαν το Σεπτέμβριο οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στα 123,5 δισ. ευρώ από 123,9 δισ. ευρω τον Αύγουστο.
_x000D_
Αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα μειώθηκε κατά -1,7%, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 355 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 897 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
_x000D_
Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Σεπτέμβριο του 2016, ήταν θετική κατά 25 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 602 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,5%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -0,2%, από -0,1% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 153 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 534 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
_x000D_
Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο -3,7% το Σεπτέμβριο του 2016, από -5,3% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 178 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 68 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
_x000D_
Tο Σεπτέμβριο του 2016, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 34 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 33 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -2,0%, από -1,8% τον προηγούμενο μήνα.
_x000D_
Αρνητική κατά 346 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Σεπτέμβριο του 2016, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 263 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -3,0%, από -2,8% τον προηγούμενο μήνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σνάμπελ (ΕΚΤ) για Μ. Ανατολή: Η εκεχειρία δεν επαναφέρει την προπολεμική κατάσταση
- Η Maersk επιστρέφει στη Διώρυγα του Σουέζ – Πιέσεις 7% στη μετοχή λόγω φόβων για υποχώρηση των ναύλων
- Η Σαουδική Αραβία ρίχνει τις τιμές του πετρελαίου στη μεγαλύτερη έκπτωση των τελευταίων 26 ετών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Χαμηλές πτήσεις με μεικτά πρόσημα – Απογειώθηκε η EasyJet
- Φωτιά στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
- Η Microsoft απολύει 4.800 εργαζομένους και προχωρά σε ριζική επανεκκίνηση του Xbox
- Απάτη 4 εκατ. ευρώ σε βάρος ναυτιλιακής της εφοπλίστριας Μελίνας Τραυλού
- QNR: Τι απαντά για την εξαγορά εταιρείας πληροφορικής στην Πολωνία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








