Χάνει τη λάμψη του το χρηματιστήριο του Λονδίνου;
Η Tui, μία από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες στον κόσμο, δήλωσε ότι σύντομα θα εγκαταλείψει το χρηματιστήριο του Λονδίνου για να εισαχθεί στη Φρανκφούρτη, μια κίνηση που θα επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στην ελκυστικότητα του Λονδίνου ως βάση για μεγάλες επιχειρήσεις.
Η TUI δήλωσε ότι θα θέσει το σχέδιο σε ψηφοφορία των μετόχων το επόμενο έτος, καθώς χρειάζεται την υποστήριξη τουλάχιστον του 75% των μετόχων.
Η εταιρεία, η οποία είναι γερμανική, έχει την κύρια εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου από το 2014, αλλά έχει επίσης μια δευτερεύουσα εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Με χρηματιστηριακή αξία 3,2 δισ. στερλίνες, η επιχείρηση διαθέτει 400 ξενοδοχεία, 16 κρουαζιερόπλοια, πέντε αεροπορικές εταιρείες με 130 αεροπλάνα και 1.200 ταξιδιωτικά γραφεία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.
Η Tui δήλωσε στα αποτελέσματα του έτους ότι εξετάζει κατά πόσον η απλοποίηση της δομής εισαγωγής της θα ήταν επωφελής για την εταιρεία μετά τις αλλαγές και τις συγχωνεύσεις εντός του ομίλου. Πρόσθεσε ότι υπήρξε “αξιοσημείωτη μετανάστευση ρευστότητας” από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τα γερμανικά χρηματιστήρια τα τελευταία τέσσερα χρόνια και η κίνηση αυτή θα μπορούσε “ενδεχομένως να ενισχύσει” το προφίλ των μετοχών της Tui.
Επιπλέον, ανέφερε ότι θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει την εταιρεία να αντιμετωπίσει τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ιδιοκτησία των αεροπορικών εταιρειών και να μειώσει το κόστος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ενεργειακός σεισμός στις αγορές μετά το “όχι” Τραμπ στην ιρανική πρόταση για τα Στενά του Ορμούζ
- ΑΒΑΞ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- CFO νέας εποχής: Ο άνθρωπος πίσω από τις μεγάλες αποφάσεις – Από τους αριθμούς στη στρατηγική
- METLEN ENERGY & METALS PLC - Transaction in own shares
- Συναγερμός στις Βρυξέλλες για νέα ρωσικά σαμποτάζ στην Ευρώπη
- ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ - Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας
- PERFORMANCE TECHNOLOGIES Α.Ε. - Γνωστοποίηση αγοράς ιδίων μετοχών της 25.9.2026
- Αντίρροπες δυνάμεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος με τράπεζες και ΕΧΑΕ και πιέσεις λόγω Allwyn και άλλων blue chips
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








