Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα SonntagsBlick
H UBS ενδέχεται να περικόψει επιπλέον 10.000 θέσεις εργασίας έως το 2027, ανέφερε την Κυριακή η ελβετική εφημερίδα SonntagsBlick. Απαντώντας στο δημοσίευμα, η UBS δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό, αλλά δήλωσε ότι θα «διατηρήσει τον αριθμό των περικοπών θέσεων εργασίας στην Ελβετία και παγκοσμίως όσο το δυνατόν χαμηλότερο».
«Οι μειώσεις ρόλων θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα αρκετών ετών και θα επιτευχθούν κυρίως μέσω φυσικής αποχώρησης, πρόωρης συνταξιοδότησης, εσωτερικής κινητικότητας και ενσωμάτωσης εξωτερικών ρόλων», ανέφερε η UBS.
Η UBS έχει προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας ως αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης της πρώην ανταγωνίστριάς της Credit Suisse, την οποία αγόρασε το 2023.
Μια μείωση 10.000 θέσεων εργασίας θα ισοδυναμούσε με μείωση επιπλέον 9% του συνόλου των θέσεων εργασίας για την ελβετική τράπεζα, η οποία απασχολούσε περίπου 110.000 υπαλλήλους στο τέλος του 2024.
Πριν τη συγχώνευση απασχολούσαν οι δύο τράπεζες συνολικά 123.077 (UBS 72.597 και Credit Suisse: 50.480 στις 31.12.2022).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιστορικός βαθμός για το Πράσινο Ακρωτήρι, «λευκή» πρεμιέρα για την Ισπανία
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ακατάσχετη η ενίσχυση για ακουστικά βαρηκοΐας μαθητών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Ένας νεκρός από την πρώτη, μετά την εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν, ισραηλινή επιδρομή στον Λίβανο
- Reuters: Τραμπ και Γαλιμπάφ υπέγραψαν το μνημόνιο για τον τερματισμό του πολέμου
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Κατρίνης: Αναπάντητα τα ερωτήματα για τη συμφωνία Safran – Baykar
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








