Για να αντιμετωπίσουν τις πρωτοφανείς, όπως τις χαρακτήρισε, «συγκρουσιακές» κινήσεις των ΗΠΑ
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, διέταξε τον στρατό της χώρας του, τη βιομηχανία πυρομαχικών και τον τομέα των πυρηνικών όπλων να επιταχύνουν τις πολεμικές προετοιμασίες για να αντιμετωπίσουν τις πρωτοφανείς, όπως τις χαρακτήρισε, «συγκρουσιακές» κινήσεις των ΗΠΑ, ανέφεραν την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Μιλώντας για τις κατευθύνσεις της πολιτικής για το νέο έτος σε μια σημαντική συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος της χώρας ο Κιμ είπε επίσης ότι η Πιονγκγιάνγκ θα επεκτείνει τη στρατηγική συνεργασία με «αντιιμπεριαλιστικές ανεξάρτητες» χώρες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Η Βόρεια Κορέα έχει επεκτείνει τους δεσμούς της με τη Ρωσία, μεταξύ άλλων, καθώς η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Πιονγκγιάνγκ ότι προμηθεύει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Μόσχα για χρήση στον πόλεμο με την Ουκρανία, ενώ η Ρωσία παρέχει τεχνική υποστήριξη για να βοηθήσει τον Βορρά να προωθήσει τις στρατιωτικές του δυνατότητες.
«Ο ίδιος ο Κιμ έθεσε τα μαχητικά καθήκοντα για τον Λαϊκό Στρατό και τους τομείς της βιομηχανίας πυρομαχικών, των πυρηνικών όπλων και της πολιτικής άμυνας για την περαιτέρω επιτάχυνση των πολεμικών προετοιμασιών», ανέφερε το KCNA.
Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ επισκέφθηκε μια στρατιωτική μονάδα πρώτης γραμμής στην ανατολική κομητεία Γεοντσέον για να επιθεωρήσει την αμυντική της στάση και ζήτησε άμεσα αντίποινα σε περίπτωση οποιασδήποτε πρόκλησης από τη Βόρεια Κορέα.
Η 9η ολομέλεια της 8ης κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Β. Κορέας ξεκίνησε την Τρίτη για να ολοκληρώσει μια χρονιά κατά την οποία κατοχύρωσε την πυρηνική πολιτική στο σύνταγμά της, εκτόξευσε έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο και εκτόξευσε έναν νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.
Η πολυήμερη συνέλευση των αξιωματούχων του κόμματος και της κυβέρνησης χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις πολιτικής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χριστουγεννιάτικο νέο ρεκόρ στη Wall Street
- Νεύρα ο Ερντογάν για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, εστίασε στη γενοκτονία στη Γάζα
- Ζελένσκι: Άνοιξε τα χαρτιά για του νέου ειρηνευτικού σχεδίου
- «Σφίγγει» η ψηφιακή ιχνηλασιμότητα στα αλκοολούχα
- Αλλαγή στη σύνθεση της Ομάδας Εργασίας για crypto & digital assets
- Μια σημαντική διάκριση για την Παναγιώτα Διαμαντή: Στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς
- Γερμανία: 29,5 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση για χαμηλότερες τιμές ρεύματος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά
- Αντίδραση Κομισιόν στις κυρώσεις σε πέντε Ευρωπαίους μεταξύ των οποίων και ο Τιερί Μπρετόν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








