Μια δήλωση με… πολλές ερμηνείες έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ομιλία του, σε εκδήλωση για τα 130 χρόνια του ελληνογαλλικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου. «Υπάρχει εναλλακτική» λύση στην περίπτωση που δεν δοθεί τον Μάρτιο μέρος της δόσης στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει πρόγραμμα για τους επόμενους τέσσερις μήνες που συνδυάζει τη διασφάλιση της χρηματοδότησης από την ΕΕ με την εξόφληση των δόσεων προς το ΔΝΤ και κάποια ομόλογα εκτός PSI. Ανέφερε επίσης ότι ευελπιστεί σε πρόσβαση στην ρευστότητα της ΕΚΤ όταν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Είπε ότι από τη Δευτέρα στο Eurogroup θα υπάρξει ενεργοποίηση της διαδικασίας των διαβουλεύσεων για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και παράλληλα η δρομολόγηση της διαδικασίας για τη νέα συμφωνία με τους εταίρους.
Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις δήλωσε ότι «δεν είμαστε δογματικοί» και θα συνεχιστούν όσες έχουν μπει σε νομική διαδικασία και γίνονται σε ένα πλαίσιο παροχής και συν-συμμετοχής με το δημόσιο. Παράλληλα φέρνουν σημαντικές επενδύσεις σε τομείς που το κράτος δεν μπορεί να επενδύσει, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετούν τα συμφέρονται των καταναλωτών και δημιουργούν προοπτικές ροής εσόδων. Όμως δήλωσε κάθετα αντίθετος σε αξίες που πηγαίνουν προς πώληση όσο-όσο.
Παράλληλα, υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το σχέδιο νόμου για την ανθρωπιστική κρίση είναι κοστολογημένο και έχουν βρεθεί ισοδύναμα από περικοπή δαπανών και ισχύοντα ευρωπαϊκά προγράμματα. Παράλληλα ανέφερε ότι τα έσοδα του Φεβρουαρίου είναι καλύτερα από αυτά που γράφει ο Τύπος, ενώ για την έκδοση των εντόκων είπε ότι για πρώτη φορά υπήρξε συμμετοχή ιδιωτών και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι καλό δείγμα.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τρίτου δανείου προς την Ελλάδα, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο απέχει από την αλήθεια και ορθώς το διέψευσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Τέλος σε ερώτηση πως σχολιάζει το ότι η Άγγελα Μέρκελ αναφέρθηκε σήμερα στη λέξη «τρόικα», είπε πως θεωρεί πως η κ. Μέρκελ είναι ιδιαίτερα σταθεροποιητικός παράγοντας και εκτίμησε ότι η λέξη τρόικα από το στόμα της είναι θέμα αδράνειας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιράν προς Χούθι: Ετοιμαστείτε να «κλείσετε» την Ερυθρά Θάλασσα αν οι ΗΠΑ πλήξουν ενεργειακές υποδομές
- ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. - ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. 17 – 07 – 2026
- Πιέσεις στη Wall Street από το sell-off στους ημιαγωγούς
- «Εξοικονομώ»: Παράταση έως τον Νοέμβριο για συγκεκριμένες κατηγορίες
- ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ - Ανακοίνωση Απόκτησης Ιδίων Μετοχών
- Η Ευρώπη χαλαρώνει τους τραπεζικούς κανόνες για να ανταγωνιστεί τη Wall Street
- PROFILE A.E.B.E. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - Ανακοίνωση για νέα σύνθεση Επιτροπής Ελέγχου και ΕΠΑΥ
- PROFILE A.E.B.E. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - Ανακοίνωση για αντικαταστάση μέλους και ανασυγκρότηση ΔΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







