Οικονομία

Βελτίωση κατέγραψε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Νοέμβριο

Βελτίωση κατέγραψε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Νοέμβριο σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα επιταχύνθηκε τον Νοέμβριο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα μετά τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα ανήλθε στις 102,7 μονάδες, από 102,2 μονάδες τον Οκτώβριο και 99,3 μονάδες το Σεπτέμβριο.

Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας οφείλεται στην αύξηση των προσδοκιών που κατεγράφη στις υπηρεσίες, στο λιανικό εμπόριο και στη βιομηχανία. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε, καθώς από τις – 50,9 μονάδες τον Οκτώβριο ανήλθε στις – 49,9 μονάδες το Νοέμβριο. Μείωση των αρνητικών προσδοκιών κατεγράφη και στον κλάδο των κατασκευών.

Σταθερός έμεινε το Νοέμβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, ο δείκτης στην Ευρωζώνη εμφάνισε μικρή βελτίωση στις 100,8 μονάδες το Νοέμβριο από 100,7 μονάδες τον Οκτώβριο, ενώ στην Ε.Ε. υποχώρησε στο 104,1 μονάδες από 104,2 μονάδες τον Οκτώβριο.

Οικονομία

close menu