Θα επιβεβαιώσει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για την ευρωατλαντική ολοκλήρωση
Ο Αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα διαχείρισης και πόρων Ρίτσαρντ Ρ. Βέρμα, θα επισκεφθεί το Κόσοβο, την Αλβανία και τη Σερβία από τις 7 έως τις 11 Ιανουαρίου, και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θα ξεκινήσει την επίσκεψη από την Αλβανία.
Στα Τίρανα, θα συζητήσει για τη δημοκρατική πρόοδο της Αλβανίας, τις αμυντικές δυνατότητες και την εμβάθυνση των οικονομικών δεσμών με τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα ευχαριστήσει την κυβέρνηση της Αλβανίας για τη συνεχή υποστήριξή της στους Αφγανούς.
Στο Κοσσυφοπέδιο, ο Βέρμα αναμένεται να συζητήσει την εξομάλυνση των σχέσεων του Κοσσυφοπεδίου με τη Σερβία μέσω του Διαλόγου που προωθεί η ΕΕ, την ενίσχυση της διακυβέρνησης και του κράτους δικαίου, την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και της ενεργειακής ασφάλειας προς όφελος όλων των Κοσοβάρων. Θα ευχαριστήσει επίσης την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου για την ισχυρή υποστήριξη της Ουκρανίας και για τη βοήθειά της που προσφέρει στους Αφγανούς.
Στη Σερβία, ο Ρίτσαρντ Ρ. Βέρμα θα τονίσει την στρατηγική εταιρική σχέση ΗΠΑ-Σερβίας σε ενεργειακά και άλλα οικονομικά ζητήματα. Θα προσφέρει την υποστήριξη του για την ένταξη της Σερβίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την εξομάλυνση των σχέσεων της Σερβίας με το Κοσσυφοπέδιο, την ενίσχυση του κράτους δικαίου και τη στενότερη διμερή συνεργασία σε στρατιωτικά ζητήματα και θέματα ασφάλειας.
Επίσης θα επιβεβαιώσει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων καθώς επιδιώκουν την ευρωατλαντική ολοκλήρωση και τη βαθύτερη περιφερειακή συνεργασία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Blue Origin στοχεύει σε νέα πτήση του New Glenn εντός του 2026 παρά τη μεγάλη έκρηξη
- Χρυσαφένια Καλαφάτη: Από την Imerys, νέα Accounting Manager στην Campeon Gaming
- Τα χρέη των κομμάτων που μένουν απλήρωτα και ο πλούτος, που παράγουν και τον χαίρονται οι εκλεκτοί
- Στα σκαριά ο πρώτος super lux οίκος ευγηρίας στην Ελλάδα από επενδυτές του κλάδου της ενέργειας
- TSMC: “Βλέπει” ισχυρή ανάπτυξη λόγω AI και δίνει αυξήσεις 30% στους υπαλλήλους
- ΑΒΑΞ: Αύξηση κύκλου εργασιών 17,3% αλλά πίεση στην κερδοφία το α’ τρίμηνο 2026
- Η Ευρώπη μιλά για «Tech Liberation Day», αλλά πόσο μακριά είναι αυτή η ημέρα
- Η Uber επενδύει 500 εκατ. δολάρια στη Nuro για την ανάπτυξη εμπορικών ρομποταξί
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








