Σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, οι εγγραφές ήταν αυξημένες κατά 64,2% και οι διαγραφές κατά 7,5%
Περισσότερες από αυτές που έβαλαν «λουκέτο» ήταν οι βιοτεχνίες που εγγράφηκαν στα μητρώα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) κατά το τρίτο τρίμηνο του 2025, καθώς οι εγγραφές έφτασαν τις 197, έναντι 100 διαγραφών.
Σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, οι εγγραφές ήταν αυξημένες κατά 64,2% και οι διαγραφές κατά 7,5%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΒΕΘ.
Για μια ακόμη φορά, και στο τρίτο τρίμηνο του 2025, τόσο στις εγγραφές, όσο και στις διαγραφές, υπερτερούν οι ατομικές επιχειρήσεις: σε εγγραφή προχώρησαν 129 ατομικές επιχειρήσεις -επί συνόλου 197- και σε διαγραφή 63 (από τις συνολικά 100, που ανέστειλαν τη λειτουργία τους).
Από τις επιχειρήσεις που διαγράφηκαν, οι 45 -έναντι 28 πέρυσι- έκλεισαν επειδή ήταν ασύμφορες.
Συνολικά στο εννεάμηνο, 506 βιοτεχνικές επιχειρήσεις εκκίνησαν τη δραστηριότητά τους, έναντι 451 πέρυσι (+12,2%), ενώ αυξημένες ήταν και οι διαγραφές: στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου σταμάτησαν τη λειτουργία τους 349 επιχειρήσεις, έναντι 332 πέρυσι (+5,1%).
Και σε αυτή την περίπτωση, τη μερίδα του λέοντος στις εγγραφές και διαγραφές κατέχουν οι ατομικές επιχειρήσεις: στο εννεάμηνο του 2025 έναρξη έκαναν 299 ατομικές επιχειρήσεις, ενώ σε διαγραφή προχώρησαν 237.
Στο ίδιο διάστημα, ασύμφορες κρίθηκαν 123 επιχειρήσεις, αριθμός αυξημένος κατά 25,5%, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2024, όποτε δεν ξεπέρασαν τις 98.
«Το στοιχείο αυτό μεταξύ όλων των άλλων καταδεικνύει πως η οικονομική ασφυξία, η ακρίβεια και τα συσσωρευμένα χρέη συνεχίζουν να ταλανίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΒΕΘ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΛΘ: Ανατροπή στον διαγωνισμό για το λιμάνι του Βόλου
- Παραιτήθηκε το «δεξί του χέρι» του Ινφαντίνο εν μέσω «εξέγερσης» κατά του σχεδίου της FIFA
- MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ExxonMobil: Η ενεργειακή κρίση αύξησε κατά 67% τα κέρδη στα 14,7 δισ. δολαρίων το β΄ τρίμηνο
- Chevron: Κέρδη – ρεκόρ εξαετίας στα 12 δισ. δολάρια το β΄τρίμηνο από την κρίση στη Μ. Ανατολή
- ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ - ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ
- Eurobank Research: Φτιάχτηκε «μαξιλάρι» από τα φοροέσοδα στον Προϋπολογισμό του 2026
- HELLENiQ ENERGY Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών - Συγκρότηση σε σώμα Επιτροπής Ελέγχου και Επιτροπής Υποψηφιοτήτων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








