Η ταχύτητα με την οποία θα γίνουν οι μειώσεις θα πρέπει να καθοριστεί κατόπιν ρεαλιστικά με βάση το outlook του πληθωρισμού πέρα από τα μηνιαία στοιχεία, δήλωσε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γαλλία και στην ευρωζώνη που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη ενισχύουν την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είναι σε θέση να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια στις αρχές Ιουνίου, δήλωσε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό στο Linkedin.
Ο πληθωρισμός στη Γαλλία και στην ευρύτερη ευρωζώνη παρέμεινε σταθερός τον Απρίλιο στο 2,4%, με τις υποκείμενες πιέσεις στις τιμές του στο μπλοκ του κοινού νομίσματος να υποχωρούν ελαφρά, έδειξαν επίσημα στοιχεία νωρίτερα την Τρίτη.
Όπως μεταδίδει το Reuters, αυτά τα στοιχεία ενισχύουν την εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο του 2% της ΕΚΤ μέχρι το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον ντε Γκαλό.
«Θα είμαστε ως εκ τούτου σε θέση να ξεκινήσουμε τις μειώσεις επιτοκίων στις αρχές Ιουνίου» ανέφερε.
«Η ταχύτητα με την οποία θα γίνουν οι μειώσεις θα πρέπει να καθοριστεί κατόπιν ρεαλιστικά με βάση το outlook του πληθωρισμού πέρα από τα μηνιαία στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να παρουσιάσουν κάποια μεταβλητότητα», πρόσθεσε.
Ο πληθωρισμός στη Γαλλία και στην ευρύτερη ευρωζώνη παρέμεινε σταθερός τον Απρίλιο στο 2,4%, με τις υποκείμενες πιέσεις στις τιμές στο μπλοκ του κοινού νομίσματος να υποχωρούν ελαφρά, έδειξαν επίσημα στοιχεία νωρίτερα την Τρίτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις