Την προσωρινή ανατολή της λειτουργίας των εργοστασίων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η Viohalco.
Ειδικότερα, η Viohalco S.A. ανακοίνωσε ότι τα Διοικητικά Συμβούλια των θυγατρικών της εταιριών που ανήκουν στον κλάδο χάλυβα και εδρεύουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα οι εταιρίες Σιδενόρ Α.Ε., Sovel Α.Ε., Έρλικον Α.Ε., Πράκσυς Α.Ε. και Ετήλ Α.Ε. αποφάσισαν στις 27 Μαρτίου 2020, να αναστείλουν προσωρινά για διάστημα ενός μηνός τις κύριες παραγωγικές τους δραστηριότητες, θέτοντας ως εκ του λόγου αυτού τους εργαζόμενους σε αυτές σε διαθεσιμότητα, από την 2α Απριλίου 2020 έως και την 3η Μαΐου 2020, ενώ παράλληλα και οι διοικητικοί υπάλληλοι των εταιριών να τεθούν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης.
Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, οι εμπορικές δραστηριότητες και η παραλαβή πρώτων υλών των εταιριών αυτών θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών έλαβαν τις αποφάσεις αυτές λόγω των ήδη δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στη διεθνή αγορά χάλυβα, οι οποίες επιδεινώθηκαν ραγδαία ως αποτέλεσμα της πρόσφατης πανδημίας COVID-19, η οποία περιόρισε δραστικά τη ζήτηση για τα προϊόντα τους, καθώς επήλθε απότομη κάμψη στην οικοδομική δραστηριότητα και σε δραστηριότητες που χρησιμοποιούν τον χάλυβα ως πρώτη ύλη.
Τα ανωτέρω μέτρα, στην παρούσα φάση εκτιμάται ότι θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις, τόσο στο κόστος, όσο και στη ρευστότητα των εταιριών, διασφαλίζοντας παράλληλα την εφοδιαστική αλυσίδα χαλυβουργικών προϊόντων.
Σημειώνεται ότι στη λήψη ανάλογων μέτρων έχουν ήδη προβεί πολλές χαλυβουργίες στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς.
Επί του παρόντος, η Viohalco S.A. δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τις οικονομικές επιπτώσεις της παρούσας κατάστασης, αλλά θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, μόλις αυτές καταστεί δυνατόν να ποσοτικοποιηθούν.
Σε κάθε περίπτωση, η Viohalco S.A. θα δημοσιοποιεί αμέσως κάθε σημαντική μεταβολή ή εξέλιξη της παρούσας κατάστασης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χάπια αδυνατίσματος: Πώς η μακροχρόνια χρήση γίνεται «χρυσωρυχείο» για τις φαρμακευτικές
- Σουηδία: Εκλογικό θρίλερ με διαφορά 0,3 μονάδων – Η ακροδεξιά διεκδικεί για πρώτη φορά υπουργεία
- CEO της Anthropic: «Να επιβραδύνουμε την AI» – Ο κίνδυνος να χάσουμε τον έλεγχο
- Ιράν και ΗΑΕ βρίσκουν κοινό έδαφος στη σύνοδο των BRICS
- Οι Χούθι απειλούν τη στρατηγική πύλη της Ερυθράς Θάλασσας
- Σαουδική Αραβία: Κλείνει ο κρίσιμος πετρελαιαγωγός East-West μετά από επίθεση με drones
- Oracle: Τα 664 δισ. δολάρια που ενθουσίασαν τους αναλυτές – Τι βλέπει τώρα η Wall Street
- WSJ: Κινεζικές δορυφορικές εικόνες φέρεται να βοήθησαν το Ιράν στο χτύπημα που σκότωσε 3 Αμερικανούς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







