Επιχειρήσεις

Volvo: Ανακαλεί όλα τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα EX30

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσαν πτώση έως και 3,5% στις πρώτες συναλλαγές στη Στοκχόλμη

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Car AB ανακαλεί όλες τις σχεδόν 72.000 μονάδες που έχει κατασκευάσει από τη νέα της ναυαρχίδα – το πλήρως ηλεκτρικό EX30 – λόγω προβλήματος λογισμικού.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσαν πτώση έως και 3,5% στις πρώτες συναλλαγές στη Στοκχόλμη, μετά την είδηση ότι τα οχήματα μπορεί να έχουν ένα σφάλμα στην κεντρική οθόνη τους, το οποίο προκαλεί το ταχύμετρο να μεταβαίνει σε δοκιμαστική λειτουργία κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου. Για να διορθωθεί το σφάλμα, απαιτείται μια ενημέρωση λογισμικού over-the-air, ανέφερε η Volvo σε δήλωσή της τη Δευτέρα.

Το πρόβλημα, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τη σουηδική ιστοσελίδα Carup, έρχεται σε μια ακατάλληλη στιγμή για τη Volvo, η οποία αγωνίζεται με το λογισμικό για τα ολοένα και πιο μηχανογραφημένα οχήματά της. Πέρυσι, αναγκάστηκε να καθυστερήσει την κυκλοφορία του μοντέλου EX90 επειδή το λογισμικό δεν ήταν έτοιμο.

Κανένα άλλο μοντέλο της Volvo δεν επηρεάζεται από την τελευταία ανάκληση και δεν έχουν αναφερθεί σχετικά ατυχήματα ή τραυματισμοί, δήλωσε εκπρόσωπος.

Η Volvo ξεκίνησε τις παραδόσεις του μικρότερου EX30 τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία στην Ευρώπη. Περίπου 35.000 EX30 έχουν πωληθεί, αλλά η ειδοποίηση ανάκλησης εκδόθηκε για όλα τα 71.956 αυτοκίνητα EX30 που παρήχθησαν.

Η Volvo διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς σε δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης το Σαββατοκύριακο ότι η προγραμματισμένη μεταφορά της παραγωγής των EX30 και EX90 στο Βέλγιο από την Κίνα ήταν μια προσπάθεια να αποφύγει τους πιθανούς δασμούς που αναμένεται να επιβληθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα ηλεκτροκίνητα οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu