Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί 112 σπίτια, έχουν κριθεί ακατάλληλα 34
Με διαδικασίες εξπρές καταγράφονται οι ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις από τη μεγάλη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική, με στόχο οι πληγέντες να πάρουν στα χέρια τους τη βοήθεια από το κράτος. Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί 112 σπίτια, έχουν κριθεί ακατάλληλα 34. Στο Γολγοθά που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πληγέντες για να σταθούν στα πόδια τους έχουν και τους επιτήδειους που επιδόθηκαν σε πλιάτσικο σε σπίτια και επιχειρήσεις.
Στην Πεντέλη είναι σε πλήρη εξέλιξη οι αυτοψίες από τα συνεργεία του υπουργείου, 20 κλιμάκια, αποτελούμενα από μηχανικούς του υπουργείου της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών της το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στα πεδία, στις περιοχές που έχουν πληγεί από την δασική πυρκαγιά.
Μέχρι και σήμερα έχουν ξεπεράσει σε ελέγχους 130 κτίρια, εκ των οποίων περισσότερα από 112 είναι κατοικίες, ενώ τα υπόλοιπα είναι αποθήκες, δημόσια κτίρια και επαγγελματικοί χώροι.
Συνολικά 34 κατοικίες έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέες, έχουν δηλαδή την κόκκινη ένδειξη έξω από την πόρτα τους, ενώ 44 χρήζουν επισκευής, ενώ τα υπόλοιπα είναι με πράσινο χρώμα, που σημαίνει ότι μπορεί να κατοικηθεί.
Ωστόσο, υπάρχουν ζημιές οι οποίες θα πρέπει να επισκευαστούν.
Επιπλέον, σε επίπεδο επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Αττικής έχουν καταγραφεί 22 περιπτώσεις επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά.
Η διαδικασία των αυτοψιών προϋποθέτει από τους πολίτες να υποβάλουν αίτηση στους δήμους.
Από τις 14 Αυγούστου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες των αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση προς τους δήμους.
Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει από την ημερομηνία έναρξης της πυρκαγιάς 45 ημέρες, ενώ μπορεί να γίνει είτε με φυσική παρουσία είτε ηλεκτρονικά μέσω e-mail.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καθηλώθηκαν τα ελικόπτερα Bell μετά τη σύγκρουση στην Ψάθα
- Πέθανε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης ανήμερα των γενεθλίων του
- «Πόλεμος» στα οικονομικά laptops: Η κίνηση της Apple που αιφνιδίασε Dell, Acer, Google
- Πώς έγινε η σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Το βίντεο ντοκουμέντο και τα ερωτήματα
- Έρευνα-έκπληξη της ΕΚΤ για AI και ελληνικές επιχειρήσεις
- Προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς: Ανοίγουν 9.000 μόνιμες θέσεις
- Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα – Χωρίς τις αισθήσεις τους δύο επιβαίνοντες
- Κυψέλη: Εξελίξεις στην υπόθεση με τη νεκρή Βρετανίδα στη βαλίτσα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








