Πολιτική

Βουλή: Ψηφίστηκε το εργασιακό νομοσχέδιο

Υπέρ ψήφισαν οι 158 γαλάζιοι βουλευτές και κατά 138 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ το εργασιακό νομοσχέδιο. Υπέρ ψήφισαν οι 158 γαλάζιοι βουλευτές και κατά 138 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Στην τροπολογία για το ξεπάγωμα των τριετιών ΝΔ ΠΑΣΟΚ και Νίκη ψήφισαν υπέρ, ΣΥΡΙΖΑ και Σπαρτιάτες δήλωσαν «παρών», το ΚΚΕ καταψήφισε ενώ η Πλεύση Ελευθερίας απουσίαζε από την ψηφοφορία επί της τροπολογίας.

Στο νομοσχέδιο ενσωματώνεται η τροπολογία για το «ξεπάγωμα» των τριετιών και την δωρεάν χορήγηση φαρμάκων και εξετάσεων μέχρι 31 Μαρτίου και την συνέχιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν στοχοποιήσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με αναφορές όπως ότι επιστρέφει την εργασία στον Μεσαίωνα.

«Το πενθήμερο δεν καταργείται. Το νομοσχέδιο έχει την συναίνεση των εργαζομένων. Η απεργία απέτυχε» επανέλαβε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκρούοντας τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης. Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν καταργούνται 8ωρο και 5νθήμερο ωστόσο η αναφορά του στη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις «αν πάτε έξω θα δείτε την μεγαλειώδη πορεία με τα μάτια σας. Η Γ.Σ.Ε.Ε δεν απεργεί σήμερα. Απεργεί όμως η ΑΔΕΔΥ. Το νομοσχέδιο έχει κάποια ρύθμιση για την ΑΔΕΔΥ; Όχι!» προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Η ανάρτηση Γεωργιάδη μετά την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου:
Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter, αμέσως μετά την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου, στην οποία έγραψε: «το Εργασιακό μας Νομοσχέδιο μόλις πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων και καθίσταται Νόμος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους Βουλευτές για την εμπιστοσύνη τους».

close menu