Οικονομία

Βρούτσης: Δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση του 97% των οφειλετών στα ταμεία

Το 97% των οφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα, είπε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας επί της τροπολογίας που κατατέθηκε.

Προειδοποίησε δε ότι οι οφειλέτες πρέπει να ενταχθούν στη «νέα, μεγάλη και πολύ γενναία ρύθμιση» γιατί μετά την λήξη της πεντάμηνης προθεσμίας, δεν θα υπάρξει νέα ρύθμιση. «Ανοίξαμε το παράθυρο για πέντε μήνες. Μετά το πεντάμηνο δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Το κράτος πρέπει να κάνει νέο ξεκίνημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Βρούτσης εκτίμησε ότι αν η τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν προέβλεπε ότι βασική προϋπόθεση ένταξης στην ρύθμιση αποτελεί η εξυπηρέτηση των τρεχουσών υποχρεώσεων, τα ασφαλιστικά ταμεία θα βρίσκονταν μπροστά σε αδυναμία καταβολής συντάξεων.

Απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να φέρει την ρύθμιση, ο υπουργός εκτίμησε ότι «τώρα ο χρόνος είναι ο κατάλληλος. Η οικονομία κάνει την στροφή από την ύφεση προς στην ανάπτυξη. Και χρειαζόταν να χαραχθεί τώρα αυτή η διαχωριστική γραμμή».

Οικονομία

close menu