Νωρίτερα, οι αγρότες επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε ένα βουνό από ελαστικά μερικές εκατοντάδες μέτρα (μέτρα) από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ενταση επικρατεί στις Βρυξέλλες, καθώς οι αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν, επιχείρησαν να σπάσουν τα κιγκλιδώματα της αστυνομίας, έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας του μπλοκ.
Κρατούν πορτοκάλια και λεμόνια απειλώντας ότι θα τα εκτοξεύσουν κατά των αστυνομικών σε περίπτωση που τους εμποδίσουν να πλησιάσουν το κτήριο.
Νωρίτερα, οι αγρότες επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε ένα βουνό από ελαστικά μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η αστυνομία έφερε κανόνια νερού προτού οι σωροί από λάστιχα πάρουν φωτιά.
Δεκάδες τρακτέρ με σημαίες και πανό έχουν παραταχθεί σε ουρές, εμποδίζοντας την κυκλοφορία στην πόλη. “Γεωργία. Ως παιδί την ονειρεύεσαι, ως ενήλικας πεθαίνεις από αυτήν“, φωνάζουν οι αγρότες.
Μεταξύ των κύριων αιτημάτων των αγροτών που, όπως οι ίδιοι λένε, δεν έχουν ακόμη εισακουστεί, είναι: δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, τέλος συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).
Στο τραπέζι των υπουργών Γεωργίας αναμένεται να βρεθούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για απλούστευση ορισμένων διαδικασιών που αφορούν στους αγρότες, αλλά και έναν οδικό χάρτη για τις επόμενες κινήσεις. Όπως αναφέρουν πηγές στις Βρυξέλλες, η παρουσία των αγροτών έξω από το Συμβούλιο θα ασκήσει πίεση στους υπουργούς.
NOW – Farmers break through police roadblocks in Brussels.pic.twitter.com/9r0fwDgK5A
— Disclose.tv (@disclosetv) February 26, 2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων: Πυρά κατά Κωνσταντοπούλου, χωρίς να κατονομάζεται, για τη στάση της στις δίκες
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ο Σκρέκας ζητούσε η επιδότηση σε παραγωγό να δοθεί «χεράτα»
- Σύνοδος Πρυτάνεων: Σήμα κινδύνου για υποστελέχωση και χρηματοδότηση των πανεπιστημίων
- Απεβίωσε ο ιδρυτής τού οίκου SERKOS, Σέρκος Τζανικιάν, σε ηλικία 82 ετών
- Φίτσο: Η ΕΕ πρέπει να αποσύρει τις κυρώσεις στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και αερίου
- Νέο τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν: «Ο χρόνος τελειώνει. Έμειναν 48 ώρες πριν εξαπολύσω την απόλυτη κόλαση»
- Βαρτζόπουλος: «Για ένα μικρό γραπτό μήνυμα βρέθηκα στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
- Σύνταξη στα 67 (και) στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








