Την πεποίθηση ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει τα 15 προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ εξέφρασε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, δύο ημέρες πριν το άτυπο Eurogroup στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν στο Eurogroup από τον Έλληνα ομόλογό τους για το «πού βρισκόμαστε» όσον αφορά την εκπλήρωση των 15 προαπαιτουμένων, στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, η ενέργεια, η υπηρεσία εσόδων και η διοίκηση των ελληνικών τραπεζών.
O ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε ότι τα 15 προαπαιτούμενα δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθούν πριν τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως είχε συμφωνηθεί στις αρχές του καλοκαιριού.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εάν αυτό επιτευχθεί στο τέλος του μήνα, καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία πίεση ρευστότητας για την Ελλάδα. Ο κοινοτικός αξιωματούχος επεσήμανε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο ότι τα προαπαιτούμενα θα ολοκληρωθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι η διαθεσιμότητα των 2,8 δισ. ευρώ λήγει στο τέλος Οκτωβρίου.
Σχετικά με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε ότι δεν έχει καταστεί ακόμα λειτουργικό, καθώς εκκρεμεί ο διορισμός των μελών του εποπτικού συμβουλίου του Ταμείου. Σημείωσε ότι υπήρξαν ορισμένες «εκπλήξεις» όσον αφορά αυτό το θέμα, αλλά δεν θέλησε να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ζακ Λε Παπ είναι ο ένας εκ των δύο υποψηφίων που έχουν προτείνει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί για το εποπτικό συμβούλιο του Ταμείου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ από το 2027: Στον υπολογισμό του φόρου και η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου
- Ξεκινούν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις – Πόσο θα διαρκέσουν
- Συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» 45χρονος καταζητούμενος από το Βέλγιο για απάτες με κρυπτονομίσματα
- Marfin: Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για τους δύο συλληφθέντες
- Η Meta αποσύρει τη λειτουργία δημιουργίας εικόνων με AI μετά τις αντιδράσεις για την ιδιωτικότητα
- Κλαούντιο Ντεσκάλτσι (CEO Eni): «Η ενέργεια έχει περάσει στην εποχή μετά το Ορμούζ»
- Δήμας: Η Ελλάδα επενδύει σε υποδομές αεροναυτιλίας για την επόμενη δεκαετία
- Η AI μπαίνει στα μουσεία, αλλά οι εταιρείες ζητάνε ανταλλάγματα και όχι μόνο οικονομικά…
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








