Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,37% και διαπραγματεύεται στις 44.469,26 μονάδες
Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν σήμερα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά την ισχυρή πτώση της Παρασκευής. Οι μετοχές των χαλυβουργιών ηγούνται της ανόδου στον απόηχο της δήλωσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,37% και διαπραγματεύεται στις 44.469,26 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,43% στις 6.052,16 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,78% στις 19.675,12 μονάδες. Και οι τρεις βασικοί δείκτες είχαν υποχωρήσει κατά περίπου 1% στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, διατηρώντας τις εβδομαδιαίες απώλειες μετά την αποκάλυψη των σχεδίων του Τραμπ.
Παράλληλα, το δολάριο ενισχύεται και ο χρυσός σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό, καθώς το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο έφερε νέα αναστάτωση στις αγορές. Το γιεν και το καναδικό δολάριο ήταν οι μεγάλοι χαμένοι έναντι του δολαρίου, με τον δείκτη Bloomberg Dollar Spot να αυξάνεται στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας. Όπως το δολάριο, έτσι και ο χρυσός ανέβηκε σημαντικά, καθώς οι τελευταίες εμπορικές απειλές του προέδρου των ΗΠΑ συνέβαλαν στην ενίσχυση της ζήτησης για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.
Τα νέα για τους δασμούς έδωσαν ώθηση στις μετοχές των αμερικανικών μεταλλευτικών εταιρειών, με την United States Steel να σημειώνει «άλμα» έως και 15% πριν την έναρξη των σημερινών συναλλαγών. Παράλληλα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ιαπωνίας δήλωσαν ότι η Nippon Steel εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει μία τολμηρή αλλαγή στο σχέδιό της να εξαγοράσει την US Steel. Οι μετοχές άλλων χαλυβουργιών ενισχύονται επίσης, με την Cleveland-Cliffs να προσθέτει 8% και τη Nucor να κινείται υψηλότερα κατά 6,7%. Άνοδο 5% σημειώνει η Alcoa, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή αλουμινίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Οικονομική έκθεση ΔΕΗ Α.Ε. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Πειραιώς: Δωρεάν οι λογαριασμοί καταθέσεων
- Δημήτρης Πολίτης: Σε δυο μήνες ξεκινάει η παραχώρηση του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολη
- CNN: Χτυπήθηκε αμερικανικό F- 35 από ιρανικά πυρά – Έκανε αναγκαστική προσγείωση σε βάση των ΗΠΑ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Βαριές απώλειες από την ενεργειακή έκρηξη
- Επαναλειτουργούν από την Παρασκευή τα βενζινάδικα στη Λέσβο
- Ισραήλ: Χτυπήθηκε από πύραυλο το διυλιστήριο πετρελαίου στην Χάιφα
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Παρουσίαση Οικονομικών Αποτελεσμάτων έτους 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







