Ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,94% και σημείωσε και αυτός κλείσιμο ρεκόρ στις 20.393,13 μονάδες
Νέο ρεκόρ σημείωσε ο S&P 500 στο κλείσιμο της Wall Street την Τετάρτη (2.7.2025), αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και του Βιετνάμ.
Συγκεκριμένα, ο S&P 500 της Wall Street σημείωσε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό όλων των εποχών και έκλεισε σε επίπεδο ρεκόρ.
Ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,94% και σημείωσε και αυτός κλείσιμο ρεκόρ στις 20.393,13 μονάδες, ενώ ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε κατά 10,52 μονάδες (0,02%) και έκλεισε στις 44.484,42 μονάδες.
Ο S&P 500 είδε μια ώθηση μετά την ανάρτηση του Τραμπ στην Truth Social σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και του Βιετνάμ για δασμό 20% στις εισαγωγές από το Βιετνάμ.
Οι μετοχές της Nike, η οποία κατασκευάζει περίπου το ήμισυ των υποδημάτων της στο Βιετνάμ καθώς και στην Κίνα, σημείωσαν επίσης άνοδο 4% μετά την ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συρία: Εκατόμβη νεκρών στη νότια πλευρά από τις συγκρούσεις με 718 νεκρούς σε μια εβδομάδα
- Το αντίο του Πάνου Κωνσταντόπουλου, πρόεδρου του Kaizen Foundation (Stoiximan)
- Αυστραλία: Αρματα μάχης Μ1Α1 Abrams παραδόθηκαν στην Ουκρανία
- Bullish: Προς IPO η πλατφόρμα crypto που στηρίζει ο Peter Thiel
- Αναλυτές για ΕΕ: Σωστές οι προτεραιότητες της Κομισιόν, στερούνται όμως φιλοδοξίας
- Η Τράπεζα Πειραιώς μειώνει τη χρέωση στα ATM’s από €0,6 σε €0,5 (!) και κρατά όλες τις άλλες χρεώσεις (!!!)
- Δημήτρης Φιντιρίκος: Ο επιχειρηματίας πάντρεψε την αδελφή του
- L’Ovelha Negra στο Μοσχάτο: Καλοκαιρινές νύχτες με χαρακτήρα, γεύση και ρυθμό
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις