Επιχειρήσεις

Walmart: Σε υψηλό όλων των εποχών η μετοχή, από το 1972!

Γιατί έτσι μας αρέσεις...

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε κάτι μέχρι τώρα, αλλά οι μετοχές έχουν γίνει ανάρπαστες από τους επενδυτές, που συνεχώς αναζητούν επενδυτικές διεξόδους, ακόμα και σε δύσκολες περιόδους. Ε, λοιπόν η WalMart φαίνεται ότι είναι μια τέτοια διέξοδος.

Την Παρασκευή στο ξεκίνημα των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο NYSE, η τιμή των μετοχών προσέγγισε υψηλό επιπεδο όλων των εποχών. Οι επενδυτές απλώς στοιχηματίζουν ότι η εκπτωτική εταιρεία λιανικού εμπορίου θα ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της και θα προσελκύσει αγοραστές καθ′ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου λόγω της φήμης για της διαχρονικής αξίας.  Επιπλέον, προσελκύει νέους πελάτες.

Η τιμή της μετοχής έφθασε στο μέγιστο επίπεδο των 166,30 δολαρίων. Και είναι η μέγιστη τιμή από τότε που η Walmart εισήλθε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τον Αύγουστο του 1972.

Η εταιρεία είναι γνωστή για τα τεράστια καταστήματα και τις χαμηλές τιμές της. Είναι παράλληλα το μεγαλύτερο σούπεερ μάρκετ στη χώρα και βγάζει πάνω από το ήμισυ των ετήσιων εσόδων του από είδη παντοπωλείου – μια κατηγορία προϊόντων που οι καταναλωτές χρειάζονται, ακόμη και όταν ο πληθωρισμός ή η ύφεση επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς τους.

Για τη Walmart, ο σταθερός πληθωρισμός – ιδιαίτερα σε κατηγορίες όπως τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης για οικιακή χρήση – έχει γίνει επίσης μια ευκαιρία για νέους ή λιγότερο συχνούς πελάτες που επιλέγουν να αγοράσουν είτε μέσω του ιστότοπου είτε μέσω των φυσικών καταστημάτων.

Καθώς οι νέοι αγοραστές επισκέπτονται τα καταστήματα και τον ιστότοπό της, βλέπουν τρόπους με τους οποίους η Walmart προσπαθει να ενισχύσει την παρουσία με εργαλεία που χρησιμοποιούν οι τεχνολογικά προηγμένοι ανταγωνιστές, όπως η Target και η Amazon.
Η εταιρεία έχει λανσάρει και επεκτείνει τις μάρκες ρούχων που προωθούν τη μόδα. Έχει ανανεώσει τον ιστότοπο και την εφαρμογή του. Επενδύει περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναβαθμίσει τα καταστήματά της σε όλη τη χώρα και να τους δώσει μια μοντέρνα εμφάνιση. Και έχει προσθέσει περισσότερα στοιχεία και επωνυμίες ανώτερης ποιότητας στον ιστότοπό της.

Η Walmart έχει επίσης αψηφήσει μια άλλη δυναμική στον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Καθώς τα κέρδη της πανδημίας εξαφανίζονται και οι περισσότερες εταιρείες δημοσιεύουν μειώσεις των διαδικτυακών πωλήσεων, έχει σημειώσει διψήφια κέρδη από το ηλεκτρονικό εμπόριο για τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ τα δύο τελευταία τρίμηνα.

Μέχρι στιγμής φέτος, οι μετοχές της Walmart έχουν ανέβει σχεδόν 17%. Αυτό ξεπερνά κέρδη 13% του S&P 500 και τα κέρδη περίπου 3% του ETF που εστιάζει στο λιανικό εμπόριο, το XRT, κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η Walmart θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου στις 16 Νοεμβρίου.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu