Τις εγκαταστάσεις του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg (enter•grow•go) της Eurobank, επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings κ. Prem Watsa.
Ο κ. Watsa, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μίλησε επίσης σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη της Eurobank, ενώ ενημερώθηκε για την πορεία της Τράπεζας από τα μέλη της Εκτελεστικής της Επιτροπής.
Συνοδευόμενος από τη Διοίκηση της Eurobank, ο κ. Watsa είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του egg και να συναντήσει στελέχη των νεοφυών επιχειρηματικών ομάδων που φιλοξενούνται στον τρέχοντα κύκλο του Προγράμματος egg.
Προσερχόμενος ο κ. Watsa δήλωσε:
«Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό δυναμικό ανάπτυξης.
Για να το αξιοποιήσει πλήρως, τα νέα ταλέντα πρέπει να παραμείνουν στη χώρα και να τους δοθεί η τεχνογνωσία αλλά και η χρηματοδότηση που χρειάζονται για να ανθίσουν.
Μία νέα γενιά επιχειρηματιών, τολμηρών και δημιουργικών, σε ένα περιβάλλον φιλικό προς την επιχειρηματικότητα, μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να επιστρέψει σε ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη.
Μας χαροποιεί να βλέπουμε ότι εταιρίες στις οποίες έχουμε επενδύσει, όπως είναι η Eurobank, έχουν αναγάγει σε υψηλή προτεραιότητα το να βοηθούν νεοφυείς επιχειρηματικές προσπάθειες να επιτύχουν».
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Watsa ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του egg στα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας του, για τις ενέργειες στήριξης της εξωστρέφειας των ομάδων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, καθώς και για τη βελτίωση τεχνογνωσίας τόσο του ίδιου του Προγράμματος όσο και των ομάδων/εταιριών του. Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι ενέργειες για την υποστήριξη και ανάπτυξη συνεργειών στο οικοσύστημα καινοτομίας και για τη δημιουργία επιχειρηματικής δικτύωσης και προβολής των εταιριών του.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημειώθηκε και στις προσπάθειες που αφορούν στην επανένταξη των ομάδων 2 ης ευκαιρίας στο οικοσύστημα του egg (egg alumni) αλλά και τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος ώστε να βοηθηθούν αποτελεσματικά και ομάδες που δεν έχουν μετεξελιχθεί έως σήμερα σε βιώσιμα επιχειρηματικά σχήματα και βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας.
Ειδικότερα, ο κ. Prem Watsa ενημερώθηκε ότι στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του egg:
– 200 νέοι επιχειρηματίες δημιούργησαν 98 επιχειρηματικές ομάδες.
– Έγιναν 151 προσλήψεις νέου προσωπικού.
– 60 εταιρίες απασχολούν συνολικά 211 άτομα προσωπικό.
– Δημιουργήθηκαν 33 εταιρίες οι οποίες πραγματοποίησαν συνολικό τζίρο € 1,1 εκατ. το 2016.
– 22 εταιρίες έχουν προσελκύσει επενδυτές και έχουν λάβει συνολικά χρηματοδότηση €2,1 εκατ.
– 10 εταιρίες έχουν λάβει συνολικά χρηματοδότηση Eurobank €0,5 εκατ.
– 6 εταιρίες έχουν καταθέσει πατέντα και 7 εταιρίες έχουν κατοχυρώσει ευρεσιτεχνία
– 58 συνέργειες έχουν προωθηθεί μεταξύ των εταιριών 2 ης ευκαιρίας (egg alumni).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Ντουμπάι θωρακίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις με νέα δέσμη μέτρων
- Σάλος για φερόμενη επένδυση του Χέγκσεθ πριν τον πόλεμο με το Ιράν
- Ποια ελληνικά έργα στο νέο δεκαετές πρόγραμμα του ευρωπαϊκού διαχειριστή φυσικού αερίου, ENTSO-G
- Η βιομηχανική δραστηριότητα της Κίνας καταγράφει την ταχύτερη ανάπτυξη της τελευταίας χρονιάς
- Kώστας Λεραντζής: Νέος Sales Regional Manager στη Septona, προερχόμενος από την Elbisco
- Πτωτικά οι αγορές στην Ασία, παραμένει νευρικότητα λόγω πολέμου στο Ιράν
- Σχέδιο Τραμπ για λήξη της σύρραξης στο Ιράν παρά το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ
- Επίθεση σε τάνκερ κοντά στο Ντουμπάι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








