Επιχειρήσεις

Witside: H εταιρεία που συντελεί στη διάγνωση του καρκίνου μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Ο CEO της εταιρείας Χρήστος Παπαδόπουλος

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η εταιρεία τεχνολογίας Witside, με καινοτόμα έργα που αγγίζουν ακόμα και τους τομείς της υγείας

Σημαντικά έργα για κορυφαίες εταιρείες όπως η Alpha Bank, ΔΕΗ, Motor Oil, Ελληνικά Γαλακτοκομεία και ΚΡΙ-ΚΡΙ εκτέλεσε κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, η ελληνική εταιρεία τεχνολογίας Witside, έργα τα οποία συνδέονται με τη δημιουργία λύσεων analytics.

Το σημείο, ωστόσο, που ξεχωρίζει στο χαρτοφυλάκιό της είναι το έργο AI-Patholab, το οποίο, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης αναλύει ιατρικές εικόνες για να εντοπίσει και να διαγνώσει περιπτώσεις καρκίνου στον προστάτη και το θυρεοειδή.

Παρόλαυτα από την Witside εκφράζονται, όπως και από πολλές άλλες πλευρές, κάποια ζητήματα που μπορεί να έχει η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

«Ο προβληματισμός για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης έχει γενικευτεί και ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που επενδύουν σε λύσεις ΑΙ για να βελτιώνουν διαδικασίες και αποτελέσματα, αυξάνονται» τόνισε πρόσφατα σε εκπροσώπους του Τύπου ο Χρήστος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της WITSIDE, προσθέτοντας ότι «οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και εκτιμούμε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα ενισχυθούν στο προσεχές μέλλον», πρόσθεσε.

Αύξηση εργαζομένων κατά 20% το 2023

Σύμφωνα με πηγές από τη διοίκηση, το 2023 η WITSIDE αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 20%, αύξησε τις πωλήσεις της κατά 27% οι οποίες και διαμορφώθηκαν στα 4,05 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν άνοδο κατά 60% και ανήλθαν σε 780 χιλιάδες ευρώ.

Την ίδια στιγμή, το ύψος των επενδύσεων της εταιρείας το 2023 έφτασαν τα 250.000 ευρώ σε αναβαθμίσεις λογισμικού, ενώ σε ετήσια βάση δαπανώνται σε έρευνα και ανάπτυξη περί τα 600.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2024, η Witside αναμένει αύξηση πωλήσεων πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ και EBITDA άνω του 1 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχει υπογραφεί σημαντικός αριθμός νέων συμβάσεων με εταιρείες.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu