Δημιουργείται στον ΕΟΔΥ γραφείο εντοπισμού fake news για τα εμβόλια
Με στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών που περίμεναν για ώρες στις ουρές του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να πάρουν το φάρμακό τους, εντός των ημερών υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα διευκολύνει τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους και από ιδιωτικά φαρμακεία.
«Προλάβαμε φαρμακοποιούς, κάναμε τη διανομή κατ οίκον και ο κύκλος κλείνει με την διανομή των Φ.Υ.Κ μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων. Όλη αυτή η αλυσίδα θα οδηγήσει σε μία πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και σε μία πολύ μικρότερη ταλαιπωρία του κόσμου που για πολλά χρόνια ταλαιπωρείται σε αυτές τις μεγάλες ουρές» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Τα φαρμακεία μέσω του δικτύου θα διακινήσουν 65.000 συνταγές το μήνα σε σύνολο 160.000 φαρμάκων υψηλού κόστους συνταγών που διακινούνται» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς.
Δικαιούχοι είναι περισσότεροι από 16.000 ασθενείς που έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα της κατ οίκον παράδοσης φαρμάκων υψηλού κόστους από τον ΕΟΠΥΥ.
Εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης και κατά της covid
Ξεκίνησε και επίσημα η περίοδος εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης για το 2025 – 2026 και κατά της covid, με τις υγειονομικές αρχές να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν για εμβολιασμό, ειδικά όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
«Φέτος, από τα δεδομένα που έχουμε από το νότιο ημισφαίριο, γιατί εκεί ξεκινάει η περίοδος της γρίπης, παρατηρούμε ότι θα έχουμε ένα πιο πρώιμο κύμα και θα έχει ενδεχομένως και σοβαρότερα συμπτώματα. Άρα είναι πολύ σημαντικό οι ευάλωτες ομάδες, οι ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα και οποιοσδήποτε άλλος το χρειάζεται, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να μην αμελήσει το ετήσιο εμβόλιο γρίπης και βέβαια του covid» τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Την καταπολέμηση των fake news στην υγεία δρομολογεί το υπουργείο Υγείας με μια νέα υπηρεσία που θα υπάγεται στον ΕΟΔΥ.
Στόχος της ο εντοπισμός και η διάψευση ψευδών ειδήσεων, κυρίως εκείνων που διακινούνται στα σόσιαλ μίντια με έμφαση στα εμβόλια για την Covid 19.
Η υπηρεσία θα δημοσιεύει κάθε εβδομάδα τις παραπλανητικές πληροφορίες που εντοπίζει μαζί με τεκμηριωμένες απαντήσεις από ειδικούς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- UBS: Προς νέα μείωση 10.000 θέσεων εργασίας
- Σταύρος Παπασταύρου στο Fox News: Η πράσινη μετάβαση δεν είναι αυτοσκοπός
- Σκάφος του λιμενικού έπεσε πάνω σε λιμενοβραχίονα
- Μουντιάλ 2026: Ο απόλυτος οδηγός για την ποδοσφαιρική πανδαισία 104 αγώνων
- Ποιος από τους τρεις θα γίνει σήμερα παγκόσμιος Πρωταθλητής;
- Στις κάλπες οι δικηγόροι για το β΄γύρο των εκλογών στους συλλόγους τους
- Εργατικό δυστύχημα στο Ελληνικό: Νεκρός 25χρονος εργάτης στα έργα της Lamda Development
- Μπλόκα Αγροτών σε όλη την Ελλάδα: Δρόμους της οργής γέννησαν ευλογιά, σκάνδαλα και αγροτική πολιτική
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








