Οι εγγραφές από σήμερα 20 Οκτωβρίου έως 19 Ιανουαρίου 2026
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) διεξάγει τον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική, από τον Οκτώβριο 2025 έως και τον Απρίλιο 2026, με στόχο την καλλιέργεια της στατιστικής παιδείας και την ενίσχυση της ικανότητας των μαθητών να διαβάζουν, να κατανοούν και να επικοινωνούν αξιόπιστα δεδομένα. Σε μια εποχή αυξανόμενης παραπληροφόρησης, ο διαγωνισμός δίνει στους νέους τα εργαλεία για να ξεχωρίζουν τα τεκμηριωμένα συμπεράσματα.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες 1 έως 3 μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δημόσιας ή ιδιωτικής) σε δύο κατηγορίες:
Κατηγορία Α: Λύκεια · Κατηγορία Β: Γυμνάσια.
Κάθε ομάδα καθοδηγείται από έναν εκπαιδευτικό, ο οποίος αναλαμβάνει την εγγραφή, την παροχή πληροφοριών και την επίβλεψη της πορείας της ομάδας. Η εγγραφή πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.
Οι εγγραφές ανοίγουν στις 20 Οκτωβρίου 2025 και ολοκληρώνονται στις 19 Ιανουαρίου 2026.
Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας θα προκριθούν στον 9ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική, όπου θα κληθούν να δημιουργήσουν βίντεο με χρήση επίσημων στατιστικών στοιχείων, πάνω σε θέμα που θα ανακοινωθεί από τη Eurostat. Βραβεία θα απονεμηθούν στις πέντε πρώτες ομάδες ανά κατηγορία στο εθνικό επίπεδο, ενώ όλες οι ομάδες λαμβάνουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
Περισσότερες πληροφορίες
Αναλυτικά: διαδικασία εγγραφών, κανόνες και χρονοδιάγραμμα (εθνικό & ευρωπαϊκό επίπεδο) στον σύνδεσμο που παρατίθεται στην ανακοίνωση: statistics.gr/el/statistics-competition-timeschedule-2026.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Basketgate: Τέταρτη προφυλάκιση o Κορομηλάς για το σκάνδαλο στο μπάσκετ, με «βραχιολάκι» Τσαρούχα, Πηλοΐδης
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ανακοινώνει την επιτυχή τιμολόγηση της έκδοσης Ομολογιών ύψους €500 εκατομμυρίων με λήξη το 2033
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Δυναμικό comeback με ράλι στις μετοχές και άλμα για τον Stoxx 600
- Πιερρακάκης με Καραμανλή στη ΣΕΚΕ: «Πετύχαμε πιο ήπιες αυξήσεις στη φορολογία των καπνικών προϊόντων από το 2036»
- Απόβαση των ισχυρών hedge funds στην Αθήνα: Μετά τις Rokos και Millennium, στο «παιχνίδι» και η Capula
- Microsoft: Πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης για περίπου 60.000 επιλέξιμους εργαζομένους
- CENERGY HOLDINGS S.A. - Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
- ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤOΧΩΝ - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν. 3556/2007 (Γνωστοποίηση συναλλαγών)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








