Έφτασαν στην Αθήνα με περισσότερα από 200 τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και πούλμαν - Τι ζητούν - «Χωρίς εμάς τί θα φας;» και «no farmers, no food, no future» τα βασικά τους συνθήματα
Με συνθήματα και πανό για την επαγγελματική τους επιβίωση, αλλά και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για το σύνολο της κοινωνίας, όπως «χωρίς εμάς, τί θα φας;», «μείωση του κόστους παραγωγής σημαίνει μείωση των τιμών στα ράφια» και «no farmers, no food, no future» χιλιάδες αγρότες δίνουν το παρών στο μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.
Οι Έλληνες αγρότες, μετά από περίπου ένα μήνα στα μπλόκα, όπως και οι συνάδελφοί τους σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επέλεξαν να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας. Συνολικά τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που έφτασαν στην Αθήνα ξεπερνούν τα 200, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου στις 6.30 το απόγευμα πάνω από 6.000 αγρότες έδιναν το παρών στο συλλαλητήριο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι αγρότες θα παραμείνουν στο Σύνταγμα έως αύριο το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αποχωρούν τμηματικά και συντεταγμένα, όπως ήταν και η προσέλευσή τους στην Αθήνα.
Ξεχωριστή είναι η παρουσία των Θεσσαλών αγροτών που ζητούν ολοκληρωμένο σχέδιο υποδομών και αντιπλημμυρικής εργασίας, μετά τον Daniel. Σημειώνεται, ότι στο υπόμνημα των αγροτών με τα αιτήματά τους, υπήρχε χωριστό παράρτημα που αφορούσε τους Θεσσαλούς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τη θεομηνία, τα οποία μένει να συζητηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Το συλλαλητήριο, πραγματοποιείται συντεταγμένα και σε απόλυτη συνεννόηση με την αστυνομία, προκειμένου να περιορισθούν όσο γίνεται οι συνέπειες στη λειτουργία της πόλης.
Οι αγρότες εξακολουθούν να επιμένουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε χθες ότι «δεν έχουμε να δώσουμε», ωστόσο χαρακτήρισε το σημερινό συλλαλητήριο μέσο πίεσης στα χέρια του προς τις Βρυξέλλες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 28 Αυγούστου
- Ακτή Βουλιαγμένης: Στην επόμενη φάση ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ, ποιος έμεινε εκτός
- ΗΠΑ: Μητέρα σκότωσε τον σύζυγο και τα 2 παιδιά της πριν αυτοκτονήσει
- Hλεκτρικά πατίνια: Τέλος εποχής στην αναρχία στη Θεσσαλονίκη
- Μελόνι: Προωθεί ιταλικό σχέδιο εγγύησης ασφάλειας για την Ουκρανία τύπου ΝΑΤΟ
- Κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη: Μειωμένες οι αφίξεις σε σχέση με το 2024
- Sony: Αυξάνει τις τιμές του PlayStation 5 στις ΗΠΑ λόγω δασμών
- Pizza Fan: Πως αξιοποιεί το πιο αναγνωρίσιμο αντικείμενο του delivery για να περάσει ένα δημόσιο μήνυμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις