Το παλαιότερο εργοστάσιο βελονών στον κόσμο
Η παλαιότερη εταιρεία κατασκευής βελόνων ραπτικής και πλεξίματος στον κόσμο, η γερμανική Schmauser, μετά από 300 χρόνια λειτουργίας, χρεοκοπεί αφού δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις συνέπειες της πανδημίας, του πολέμου στην Ουκρανία και της αύξησης του κόστους ενέργειας.
Η εταιρεία που σήμερα ονομάζεται Schmauser Precision έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης και το Επαρχιακό Δικαστήριο της Νυρεμβέργης διόρισε τον δικηγόρο Florian Schott ως προσωρινό παραλήπτη.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1723 από τον Leonard Schmauser και στην αρχή παρήγαγε αποκλειστικά βελόνες πλεξίματος και ραπτικής που χρησιμοποιούνταν για την περιφερειακή παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στην περιοχή Σουηβία (Schwaben).
Σύμφωνα με τα αρχεία της, η εταιρεία παρήγαγε 300 εκατομμύρια βελόνες ετησίως ήδη από το 1814. Αργότερα τον 20ο αιώνα, άρχισε επίσης να παράγει καρφιά από σκληρυμένο χάλυβα που διατέθηκαν στη διεθνή αγορά με το σήμα Sigurd, καθώς και άλλα εξαρτήματα.
Η Schmauser επέζησε από επαναστάσεις, υπερπληθωρισμό και δύο παγκόσμιους πολέμους και μέχρι πρόσφατα ήταν μια από τις παλαιότερες ενεργές γερμανικές εταιρείες, αλλά τώρα αναγκάζεται να παλέψει για την επιβίωσή της, επισημαίνει το γερμανικό portal.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βελτιωμένη η εικόνα από τη φωτιά στην Κάντζα Αττικής
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες από την πολιτική κρίση στη Γαλλία – Ισχυρή πτώση ο CAC 40
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη (27/8) στη λεωφόρο Ποσειδώνος
- Bloomberg: Αρόδο έχουν αφήσει τα ΗΑΕ δεξαμενόπλοιο του Προκοπίου που μεταφέρει αργό από το Σουδάν
- Χωρίς τον Chrome η Google δεν θα είναι ίδια
- Βόρεια Χίος: Ποια μέτρα αποφασίστηκαν για την αποκατάσταση από τις φωτιές
- Η Λίζα Κουκ θα μηνύσει την Τραμπ για την απόλυση από το ΔΣ της Fed
- Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέλαβαν δύο χωριά στην περιφέρεια Ντιεπροπετρόφσκ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις