Επενδύσεις

Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ ONEX – Algerie Ferries για τα δυο πλοία στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ο πρόεδρος και CEO του Ομίλου ONEX, Παναγιώτης Ξενοκώστας και ο CEO και ENTMV της Algerie Ferries, Αμπντελχακίμ Μπουζάχερ

Η συμφωνία αυτή εγκαινιάζει νέους ορίζοντες για την ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, δήλωσε, ο υπ. Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας που παραβρέθηκε στην υπογραφή της συμφωνίας

Υπεγράφη, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και του πρέσβη της Αλγερίας στην Ελλάδα, Μαχντίν Ντζεφάλ (Mahieddine Djeffal), η συμφωνία μεταξύ του Ομίλου ONEX Shipyards & Technologies και της Algerie Ferries.

Η συμφωνία αφορά τις εργασίες συντήρησης ενός πλοίου και τις εργασίες πλήρους ανακαίνισης ακόμη ενός στα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Αλγερία επισκευάζει πλοία της σε ελληνικά ναυπηγεία και ο προϋπολογισμός των παραπάνω εργασιών αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΝΕΧ: Πρώτη φορά πλοία από την Αλγερία έρχονται για εκτέλεση εργασιών στο Ναυπηγείο της Ελευσίνας

Τα ναυπηγεία αναλαμβάνουν την συντήρηση και επισκευή δύο από τα πλοία του στόλου της Alegerie Ferries, τα οποία δραστηριοποιούνται στις ακτοπλοϊκές γραμμές που συνδέουν την Αλγερία με την Γαλλία και την Ισπανία,

Η συμφωνία υπεγράφη από τον πρόεδρο και CEO του Ομίλου ONEX Shipyards & Technologies, Παναγιώτη Ξενοκώστα και τον CEO και ENTMV της Algerie Ferries, Αμπντελχακίμ Μπουζάχερ.

Μετά την υπογραφή, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η συμφωνία αυτή εγκαινιάζει νέους ορίζοντες για την ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Οι συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησής μας μας την τελευταία πενταετία, έχουν φέρει ξανά την ελπίδα σε χιλιάδες εργαζόμενους ενός σημαντικού κλάδου της οικονομίας μας. Η χώρα μας αναδεικνύεται σε ναυπηγικό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η δυναμική επαναφορά και αναβίωση του ναυπηγικού τομέα η οποία υλοποιείται μετά από δεκαετίες απαξίας, αποτέλεσε εξαρχής δέσμευση της κυβέρνησής μας. Ό,τι λέμε, το κάνουμε πράξη».

Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί η κατακύρωση στην ΟΝΕΧ Technology Systems & Business Solutions, ως εκπροσώπου των Ναυπηγείων του Ομίλου ONEX Shipyards & Technologies, των δύο διεθνών ανοικτών διαγωνισμών που πραγματοποιήθηκαν από την κρατική ακτοπλοϊκή εταιρεία της Δημοκρατίας της Αλγερίας της ENTMV (Entreprise Nationale de Transport Maritime de Voyageurs) – ευρύτερα γνωστής ως Alegerie Ferries – για δύο από τα πλοία του στόλου της, τα οποία δραστηριοποιούνται στις ακτοπλοϊκές γραμμές που συνδέουν την Αλγερία με την Γαλλία (το λιμάνι της Μασσαλίας) και την Ισπανία (τα λιμάνια της Βαρκελώνης και του Αλικάντε).

Οι διεθνείς διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν με τη διαδικασία υποβολής κλειστών τεχνικών και οικονομικών προσφορών σύμφωνα με τη νομοθεσία της Δημοκρατίας της Αλγερίας και τα αποτελέσματα των διαγωνισμών κοινοποιήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες, που περιλάμβαναν ναυπηγεία από την Ιταλία, Γαλλία, Μάλτα και Τουρκία, των οποίων επικράτησε με σημαντική διαφορά η τεχνικο-οικονομική προσφορά των ναυπηγείων του Ομίλου ΟΝΕΧ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επενδύσεις

close menu