Υπερδιπλασιάστηκε, κι έφτασε στα 68 εκατ. ευρώ, ο προϋπολογισμός της δράσης «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου» του τομεακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του νέου ΕΣΠΑ. Από το πρόγραμμα θα υλοποιηθούν συνολικά 55 έργα σε όλη τη χώρα. Η αύξηση του προϋπολογισμού ήταν αποτέλεσμα του αυξημένου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για το πρόγραμμα.
Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, «η μεγάλη ανταπόκριση που συνάντησε το πρόγραμμα δείχνει τις σημαντικές ανάγκες αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν στον τομέα της ανάδειξης και αξιοποίησης του δημόσιου τουριστικού αποθέματος των δήμων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Στηρίζουμε ουσιαστικά τους δήμους και τα ιδρύματα, ώστε να αποκαταστήσουν και να εκσυγχρονίσουν τα εμβληματικά κτίρια και υποδομές τους, να μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν τουριστικά και οικονομικά, αυξάνοντας τις πηγές των εσόδων τους και κυρίως να διαφυλάξουν την πολιτιστική και περιβαλλοντική τους αξία, προς όφελος όλων των πολιτών. Με το πρόγραμμα αυτό αλλά και ένα πλήθος παρεμβάσεων που ήδη τρέχουν ή θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, στεκόμαστε στο πλευρό των δήμων, παρέχοντας τους αναγκαίους πόρους και υποστήριξη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναπτυξιακών τους πρωτοβουλιών».
Με τη δράση αυτή, το υπουργείο Οικονομίας στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του κτιριακού αποθέματος με σημαντική αρχιτεκτονική και πολιτιστική αξία, στην ενίσχυση και ανάδειξη επιστημονικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών πάρκων, αλλά και στην αποκατάσταση και αναβάθμιση περιβαλλοντικά τραυματισμένων τοπίων και κοινωνικών υποδομών σε περιοχές με σημαντικό πολιτιστικό, κοινωνικό ή περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία του διαδρόμου στο Αεροδρόμιο Ζακύνθου μετά την προσγείωση του F-16
- ΕΕΑ: Αίτημα στο ΥΠΟΙΚ για παράταση 15 ημέρων στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων
- Ακύρωση Ιδίων Μετοχών ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK A.E.
- Αλλαγή επωνυμίας της ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
- ΦΑΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.- Επιστροφή κεφαλαίου
- Παλαιστίνη: Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εκλογών στις 28 Νοεμβρίου
- PepsiCo: Πιέσεις από τον «πιεσμένο» Αμερικανό καταναλωτή, στήριξη από τις διεθνείς αγορές το β΄τρίμηνο
- ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ - Ανακοίνωση Προγράμματος Απόκτησης Ιδίων Μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








