Θα χρησιμοποιηθεί στην κλιματική μοντελοποίηση, τη βιοτεχνολογία και την υγειονομική περίθαλψη
Η Hewlett Packard Enterprise (HPE) ανακοίνωσε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου ότι κατασκεύασε έναν νέο υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης για ένα κέντρο δεδομένων υπολογιστών και τεχνητής νοημοσύνης υψηλής απόδοσης στη Γαλλία.
Ο υπερυπολογιστής “Austral” θα βοηθήσει στην εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης και στην εκτέλεση αναλύσεων δεδομένων και προσομοιώσεων για την προώθηση της επιστημονικής ανακάλυψης σε τομείς όπως η κλιματική μοντελοποίηση, η βιοτεχνολογία, η υγειονομική περίθαλψη και η επιστήμη των υλικών.
Η περιφέρεια της Νορμανδίας της Γαλλίας, το γαλλικό κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση συγχρηματοδότησε τον υπερυπολογιστή, δήλωσε η Hewlett Packard Enterprise χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τους οικονομικούς όρους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
- Κύπρος: Έλαβε αιτήματα για απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ από τη Μ. Ανατολή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη όλοι οι δείκτες παρά την ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις