Σε παρερμηνείες και συγκεκριμένες στοχεύσεις αποδίδει η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ – Υπερταμείο) τις πρόσφατες αναφορές σχετικά με την παρέμβαση της στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις 14 αιτήσεις ακύρωσης που ασκήθηκαν αναφορικά με το ζήτημα της μεταβίβασης 10.119 ακινήτων προς την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε (ΕΤΑΔ).
Όπως αναφέρει η ΕΕΣΥΠ, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα, πάγια θέση της ΕΕΣΥΠ είναι ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική νομοθεσία (άρθρο 196, ν. 4389/2016) και τις εκδοθείσες αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών οι οποίες προβλέπουν ρητά την εξαίρεση των ακινήτων που έχουν χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικοί ή κοινόχρηστοι χώροι και μνημεία από τη μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ, ουδεμία κυριότητα έχει ή πρόκειται να αποκτήσει είτε η ΕΤΑΔ, είτε η ΕΕΣΥΠ επί των ακινήτων που εμπίπτουν σε εξαιρέσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Η διαδικασία επανεξέτασης των ακινήτων και των συνακολούθων ενεργειών του Υπουργείου Οικονομικών, που είναι και ο Μοναδικός Μέτοχος της ΕΕΣΥΠ, είναι σε εξέλιξη σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση, καταλήγει η ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Εκτίναξη 56,4% στο κόστος καυσίμων για τις αεροπορικές εταιρείες τον Μάρτιο
- Prodea: Το χρονοδιάγραμμα της δημόσιας πρότασης για μετατροπή ομολογιών σε μετοχές
- Δήμος Θεσσαλονίκης και φορείς καλούν σε διαπραγμάτευση Ryanair και Fraport
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άλμα 2,22% και υψηλό σχεδόν 3 εβδομάδων
- Θλίψη για την πρόωρη απώλεια του Θεόδωρου Μόσχου 49 ετών, CEO του SMERemediumCap
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- BriQ Properties: Δωρεάν διάθεση 38.000 ιδίων μετοχών σε στελέχη
- ΔΑΑ: Στα 9,02 εκατ. οι επιβάτες το α΄τετράμηνο με ετήσια άνοδο 5,9% – Οριακά με +1% ο Απρίλιος
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








