Από Μάρτιο έλεγχοι
Στους νέους κλάδους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα ταξί, οι λαϊκές αγορές και τα περίπτερα, με την προθεσμία για την αίτηση προμήθειας POS μέχρι τέλος Ιανουαρίου.
Παράλληλα, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου οφείλουν να το έχουν στους πάγκους και στα καταστήματα. Από την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι.
Με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής η χρήση των POS καθίσταται υποχρεωτική, εκτός από τις λαϊκές και τις υπαίθριες αγορές, στα περίπτερα, στα ψιλικατζίδικα, στα καταστήματα επιδιόρθωσης υποδημάτων, στα ταξί, στα θέατρα και στα σινεμά.
Επίσης, POS πρέπει να διαθέτουν οι ασφαλιστικοί πράκτορες και οι μεσίτες, oι υπηρεσίες leasing καθώς και τα διαφημιστικά γραφεία. Οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν πλέον τις πληρωμές τους σε όλη τη λιανική με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, ενώ επίσης γίνεται υποχρεωτική και η χρήση του συστήματος IRIS, δηλαδή η μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Exxon: Πετρελαϊκός γίγαντας 80 δισ. δολαρίων βάζει τέλος στον πόλεμο με το Καζακστάν
- Ανθεκτική η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Επιτάχυνση της παραγωγικότητας στο β΄ τρίμηνο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη και νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον Stoxx 600
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στρατηγικός ρόλος στο Great Sea Interconnector μέσω του ΑΔΜΗΕ
- CrediaBank: Στα 23 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 368%
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Στο στόχαστρο της Γερουσίας ο Φάουτσι: Παραπομπή για περιφρόνηση του Κογκρέσου
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Ενημέρωση σχετικά με την εταιρεία ειδικού σκοπού Great Sea Interconnector
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








