«Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών. Εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και συνιστούμε την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την υπόθεση μήπως με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν» τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά και την έντονη κριτική για το θέμα από την Αντιπολίτευση.
Από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνουν η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στα πλαίσια εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση Σώρρα και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες και ως εκ τούτου καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας.
Επίσης, προσθέτουν οι ίδιοι, η Διεύθυνση Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών έχει αποστείλει προς τις ΔΟΥ εγκύκλιο με την οποία παρείχε οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού των εξώδικων δηλώσεων που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του νομικού συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών.
Κατά συνέπεια, οι αρμόδιοι υπάλληλοι παραλαμβάνουν, ως έχουν υποχρέωση, τις εξώδικες δηλώσεις που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, αλλά ενημερώνουν τους πολίτες ότι αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τοκάγιεφ σε Πούτιν: «Αν μου επιτρέπετε, ίσως είναι καιρός να παγώσει η σύγκρουση με την Ουκρανία»
- ΕΛΓΑ: Ξεκίνησαν οι καταγραφές ζημιών από τις χαλαζοπτώσεις – Τροπολογία για 100% αποζημιώσεις
- Τρίτη εμπλοκή των ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία μέσα σε λίγες ώρες
- Χτυπήματα των Χούθι στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco – Παύση των αμερικανικών επιδρομών στο Ιράν
- Ύποπτα στοιχήματα στο Μουντιάλ: Στο μικροσκόπιο Polymarket και αγορές προβλέψεων
- Το πετρέλαιο εκτοξεύει τα στοιχήματα για νέα αύξηση επιτοκίων από τη Fed
- Καταγγελίες για παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες στο Αιγαίο – Τι απαντά το Λιμενικό
- Από αμέλεια το 88% των πυρκαγιών φέτος – Πρόστιμα 858.177 ευρώ και 221 συλλήψεις
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








