Νέα

Υποβάθμιση Intrum AB από Moody’s

Το αξιόχρεο είναι υπό επιτήρηση και υπάρχει ενδεχόμενο για νέα υποβάθμιση εντός των επόμενων 90 ημερών.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε το αξιόχρεο της σουηδικής Intrum AB, σε Β3 -από Β2-, διατηρώντας την υπό επιτήρηση για περαιτέρω υποβάθμιση εντός των επόμενων 90 ημερών.

Τις προηγούμενες εβδομάδες σε ανάλογες κινήσεις προχώρησαν οι άλλοι δύο μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης, Fitch και Standard & Poor’s.

Η Moody’s επικαλείται τις τρέχουσες προκλήσεις αναχρηματοδότησης της Intrum και την ανακοίνωση της εταιρείας για διορισμό συμβούλων σχετικά τη διερεύνηση των επιλογών αναχρηματοδότησης και την εφαρμογή αλλαγών στο χρέος, προκειμένου να δημιουργήσει μια πιο βιώσιμη μακροπρόθεσμη κεφαλαιακή δομή.
Η δράση αξιολόγησης αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο ζημιών που θα μπορούσαν να προκύψουν από την αναδιάρθρωση του χρέους, για τους κατόχους ομολόγων της Intrum.

Κατά την άποψη της Moody’s, ο κίνδυνος πραγματοποίησης τέτοιων ζημιών επιδεινώνεται από τα επί του παρόντος προβληματικά επίπεδα διαπραγμάτευσης των ομολόγων της Intrum, τα οποία περιορίζουν την πρόσβαση της εταιρείας στις κεφαλαιαγορές και περιορίζουν σημαντικά τη χρηματοοικονομική της ευελιξία.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu