Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι σήμερα ότι συζήτησε "εκτενώς" το ζήτημα αυτό με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Βολοντίμιρ Ζελέσνκι αναμένει ότι το πλαίσιο για τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία θα καθορισθεί ήδη την επόμενη εβδομάδα, καθώς το Κίεβο συνεχίζει τις συνομιλίες με τους συμμάχους του για να διασφαλίσει έναν ισχυρό μηχανισμό υποστήριξης για να αποτραπεί περαιτέρω η ρωσική επιθετικότητα.
Ο Ζελέσνκι ανακοίνωσε ότι σήμερα ότι συζήτησε “εκτενώς” το ζήτημα αυτό με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του μετά τη μαζική ρωσική επίθεση στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά την οποία σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι.
“Οι σύμβουλοι επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας εργάζονται τώρα πάνω σε κάθε συγκεκριμένο στοιχείο και ολόκληρο το πλαίσιο θα είναι έτοιμο εγγράφως την επόμενη εβδομάδα” δήλωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία.
Μια τουρκική επιχείρηση επλήγη από τη νυχτερινή επιδρομή, πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στις συνομιλίες “για να διερευνηθεί” η πιθανή εμπλοκή της Τουρκίας στην διασφάλιση εγγυήσεων ασφαλείας, κυρίως στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας Ρουστέμ Ουμέροφ επισκέφθηκε σήμερα την Τουρκία για να ζητήσει το θέμα, όπως και τη διμερή αμυντική συνεργασία, δήλωσε ο Ουμέροφ μέσω ανάρτησης του στο Facebook.
Η Τουρκία χαιρέτισε τις συζητήσεις σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας και δήλωσε ότι θα συμβάλει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τη διασφάλιση διαρκούς ειρήνης στην Ουκρανία.
Έχει δηλώσει προηγουμένως ότι θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής σε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες επί τόπου, εάν καθοριστεί μια συγκεκριμένη μέθοδος και πλαίσιο, αλλά δεν έχει δεσμευτεί ανοιχτά για τίποτα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- SPIEGEL: Έφοδος της γερμανικής Αστυνομίας στην Deutsche Bank – Έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
- Ντόρα Μπακογιάννη: Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
- Εργαζόμενοι στην Επιθεώρηση Εργασίας: «Μόλις το 30% – 40% των εργατικών ατυχημάτων καταγράφεται»
- Στα Δικαστήρια Τρικάλων οι τρεις συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα»
- Alzheimer Europe: Στις 236.473 οι πάσχοντες με άνοια στην Ελλάδα το 2025
- Τραμπ για Ιράν: Ο χρόνος τελειώνει, μεγάλη αμερικανική ναυτική δύναμη στην περιοχή
- Alumil: Εγκρίθηκε η παροχή εγγύησης υπέρ της θυγατρικής στην Αίγυπτο
- Εξετάζει την πρωτοβουλία “Stop Destroying Videogames” η ΕΕ μετά το 1.3 εκατ. υπογραφές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








