Συμφωνία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.) για τη διάθεση της δράσης ΤΕΠΙΧ “Επιχειρηματική Επανεκκίνηση-Ενδιάμεσο” υπέγραψε η Alpha Bank. Σκοπός της δράσης, συνολικού προϋπολογισμού 384 εκατ. ευρώ είναι η συνεπένδυση κεφαλαίων τραπεζών και Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), σε αναλογία 1:1, για την παροχή δανείων επιχειρηματικής ανάπτυξης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς στην κατανομή του προϋπολογισμού και με ευνοϊκούς όρους χρηματοδόησης.
_x000D_
_x000D_
Ειδικότερα, μέσω της Alpha Bank θα χορηγηθούν επενδυτικά δάνεια και κεφάλαια κίνησης αναπτυξιακού σκοπού με ευνοϊκούς όρους, ως εξής:
_x000D_
_x000D_
– Προνομιακό επιτόκιο μειωμένο κατά 50%, λόγω της άτοκης συμμετοχής του ΤΕΠΙΧ, (πλέον εισφοράς του Ν.128/75, για το 50% του κεφαλαίου).
_x000D_
– Ευελιξία αποπληρωμής, ανάλογα με το συναλλακτικό κύκλωμα κάθε επιχειρήσεως.
_x000D_
– Υψηλό ποσό χρηματοδοτήσεως, έως 800.000 ευρώ για επενδυτικά δάνεια και έως 300.000 ευρώ για κεφάλαια κινήσεως αναπτυξιακού σκοπού.
_x000D_
_x000D_
Επιπλέον, οι επιχειρήσεις με εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο, στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΠΑνΕΚ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία») του ΕΣΠΑ 2014-2020 ή του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, μπορούν να χρηματοδοτηθούν για το μέρος της Ιδιωτικής Συμμετοχής του έργου, με μακροπρόθεσμο δάνειο μέσω της δράσης “Επιχειρηματική Επανεκκίνηση”.
_x000D_
_x000D_
Τα ανωτέρω δάνεια προβλέπεται να χορηγηθούν έως την 30.6.2018 και εφόσον δεν εξαντληθεί νωρίτερα ο διαθέσιμος προϋπολογισμός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αργεντινή – Αίγυπτος: Από την «καταδίκη» του 0-2, στη μυθική ανατροπή 3-2 με Μέσι
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. - Παρουσίαση Οικονομικών Αποτελεσμάτων Α΄ Τριμήνου 2026
- ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα ανάμεσα στις πέντε χώρες που θα αυξήσουν στο 3,5% του ΑΕΠ τις αμυντικές δαπάνες
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες με το βλέμμα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
- QnR Group: Εξαγοράζει με 6,9 εκατ. ευρώ το 51% της πολωνικής E-XIM IT και ανοίγει την πόρτα στην Κεντρική Ευρώπη
- Κογκρέσο: Μπλόκο από 18 βουλευτές στην επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα για τα F-35
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







