Οι εργαζόμενοι μπορούν να μπαίνουν σε αναστολή έως 3 μήνες - Τροπολογία κατέθεσε ο υπ. Εργασίας
Οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω των καταστροφών που υπέστησαν εξαιτίας των πυρκαγιών, θα μπορούν να θέτουν σε αναστολή τους εργαζομένους τους για τρεις μήνες, και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν έκτακτο επίδομα έως 534 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών που έχει καταθέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης και το υπουργείο Εργασίας.
Μιλώντας στο Action24, ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα 534 ευρώ για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά που μαίνεται στη Ρόδο, αλλά και σε όσες περιοχές έχουν προκληθεί ζημιές από φωτιές σε επιχειρήσεις, που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία του.
Παράλληλα μπορούν να μπαίνουν σε αναστολή οι εργαζόμενοί τους έως 3 μήνες.
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το κράτος να αφήσει κανέναν αβοήθητο.
Το έχουμε αποδείξει τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν θέλω κανένας να ανησυχεί. Όλα όσα καταστράφηκαν, όλα θα φτιαχτούν», πρόσθεσε.
«Εγώ, για τον εαυτό μου και την οικογένεια μου έκλεισα ήδη διακοπές στη Ρόδο και τη Ρόδο θα τη στηρίξουμε, δε θα αφήσουμε τη Ρόδο να πάθει ζημιά πραγματική από αυτή την πυρκαγιά. Θα πάμε φέτος όλοι στη Ρόδο για να δείξουμε ότι το νησί μας παραμένει πάρα πολύ όμορφο και το τουριστικό του προϊόν παραμένει πάρα πολύ ισχυρό».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
- ΕΕ: Εχει τόσο εμπιστοσύνη στον Τραμπ που ετοιμάζει «Plan B» για ειρηνευτικό σχέδιο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Η AKTOR εξαγόρασε και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ
- Παρελθόν από τη Hellenic Train ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας
- Κομισιόν: Ενέκρινε την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από United και Motor Oil
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για την πτώση του το αμερικανικού ΑΕΠ
- Μπλε Κέδρος: Στα 9,05 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- Yalco – Κωνσταντίνου ΑΕ: Υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις