Οικονομία

Άδ. Γεωργιάδης: Αναστολή και επίδομα 534 ευρώ για εργαζόμενους σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις

Οι εργαζόμενοι μπορούν να μπαίνουν σε αναστολή έως 3 μήνες - Τροπολογία κατέθεσε ο υπ. Εργασίας

Οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω των καταστροφών που υπέστησαν εξαιτίας των πυρκαγιών, θα μπορούν να θέτουν σε αναστολή τους εργαζομένους τους για τρεις μήνες, και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν έκτακτο επίδομα έως 534 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών που έχει καταθέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης και το υπουργείο Εργασίας.

Μιλώντας στο Action24, ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα 534 ευρώ για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά που μαίνεται στη Ρόδο, αλλά και σε όσες περιοχές έχουν προκληθεί ζημιές από φωτιές σε επιχειρήσεις, που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία του.

Παράλληλα μπορούν να μπαίνουν σε αναστολή οι εργαζόμενοί τους έως 3 μήνες.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το κράτος να αφήσει κανέναν αβοήθητο.
Το έχουμε αποδείξει τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν θέλω κανένας να ανησυχεί. Όλα όσα καταστράφηκαν, όλα θα φτιαχτούν», πρόσθεσε.

«Εγώ, για τον εαυτό μου και την οικογένεια μου έκλεισα ήδη διακοπές στη Ρόδο και τη Ρόδο θα τη στηρίξουμε, δε θα αφήσουμε τη Ρόδο να πάθει ζημιά πραγματική από αυτή την πυρκαγιά. Θα πάμε φέτος όλοι στη Ρόδο για να δείξουμε ότι το νησί μας παραμένει πάρα πολύ όμορφο και το τουριστικό του προϊόν παραμένει πάρα πολύ ισχυρό».

close menu